Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Flinke uitbreiding logistiek centrum Habufa in Tholen

Operationeel directeur Bernd Niessen: "We kunnen onze goederen straks veel efficiënter uitleveren"

Habufa gaat flink uitbreiden. Het logistiek centrum in het Zeeuwse Tholen, op de grens met West-Brabant (vlakbij Bergen op Zoom), wordt liefst 10.000 m2 vergroot. De nieuwe bedrijfsruimte sluit aan op het reeds bestaande gebouw.
Volgens operationeel directeur Bernd Niessen is de uitbreiding nodig omdat de huur van een Duits distributiecentrum, waar vooral bankstellen werden opgeslagen en verhandeld, is opgezegd en de directie graag in Tholen alle magazijnactiviteiten wilt centreren. "Omdat we hier al alle faciliteiten hebben, kunnen we straks veel efficiënter onze goederen uitleveren. In de tweede helft van april hopen we de uitbreiding gereed te hebben", laat Niessen desgevraagd weten.

De directie van Habufa Meubelen BV, met v.l.n.r. Frans Herman, Bernd Niessen en de eigenaren Paul en Danny van den Bosch.

"In het kader van de internationalisering van ons bedrijf maken we een behoorlijke groei door", vervolgt Niessen. Habufa doet met vele honderden woonwinkels in binnen- en buitenland zaken. Het is de directie er alles aan gelegen om die zoveel mogelijk in de watten te leggen. (Bijna) alles wordt voor ze geregeld. "Als Habufa Meubelen voeren we vier merken die onze dealers verkopen. Iedereen heeft verspreid over Europa zijn eigen, exclusieve rayon.
Wij doen alles voor een succesvolle verkoop. Zo is er een gezamenlijke off- en onlinestrategie; van flyers tot websites en van het gebruik van social media tot webshops. Verder investeren we in opleidingen en trainingen voor verkopers, helpen we bij de styling en inrichting van showrooms waar onze producten worden verkocht en ga zo maar door. We doen alles in overleg met onze dealers. De mate van hoe wij georganiseerd zijn, dat is een sterk wapen", vindt Niessen, die vorig jaar zijn 25-jarige jubileum vierde bij Habufa, dat in Hapert kantoor houdt. 

Het logistiek centrum in Tholen. FOTO'S GOOGLE MAPS

Na de uitbreiding in Tholen is bijna een vierde deel van het personeelsbestand werkzaam in Zeeland. "Als de nieuwbouw in gebruik is genomen, werken daar een kleine 100 man. Wereldwijd telt ons bedrijf zo'n 400 werknemers.
Voor Tholen zijn we nog wel op zoek naar logistieke medewerkers, die zelfstandig hun werk kunnen doen", maakt Niessen gebruik van de gelegenheid.

De bedrijfsruimte wordt doorgetrokken. Er komt 130 bij 32 meter bij. 

Het Brabantse familiebedrijf  beschikt volgens de operationeel directeur over een creatief en dynamisch team dat jaarlijks zo'n 1500 nieuwe producten op de markt brengt. "Twee keer per jaar houden we een huisshow waarop ze worden gelanceerd. Bij voldoende belangstelling worden de betreffende producten in de collectie opgenomen."
Habufa voert viert verschillende merken, te weten: lifestyleconcept Henders & Hazel, young design concept XOOON, shop-in-shop concept Happy@Home en eigen label COCO maison voor alle woonaccessoires. Naast deze merken heeft Habufa ook nog een groot aantal merkloze producten, de zogenaamde vrije collectie, die door meubelretailers over de hele wereld worden verkocht.

Geschiedenis
De grondlegger van Habufa Meubelen is Georges van den Bosch. Hij startte in 1968 onder de naam Habufa met de productie van stalen buismeubelen (HApertse BUis-meubelen FAbriek). Eind zeventiger jaren werd besloten om naast de productie ook aanverwante artikelen c.q. meubelen te importeren.
Anno 2019 is Habufa Meubelen nog steeds een familiebedrijf dat volledig in handen is van de familie Van den Bosch. Deze continuïteit en het familiekarakter zijn opvallende handelskenmerken. Het assortiment bestaat uit meer dan 20.000 verschillende artikelen. 
In de loop der jaren zijn flink wat uitbreidingen gerealiseerd waarmee de huidige totale oppervlakte van Habufa op ruim 100.000 m2 komt inclusief het Thoolse distributiemagazijn.

Meer informatie:
Habufa Meubelen B.V.
Metaalweg 15
5527 AE Hapert 
mail@habufa.nl
www.habufa.nl
+31 (0)497 - 38 99 99