'Bedacht door een architect die vrijblijvend op bezoek kwam'

Nieuwe meubellijn Monde in ETC gepresenteerd

Tijdens de Inspiratiedag en Design Experience op het ETC in Culemborg is de nieuwe meubellijn Monde gepresenteerd. "Onze exclusieve meubels van vaderlandse bodem - ze worden in Panningen geproduceerd - bestaan uit een hoogwaardige eigentijdse collectie maatwerkmeubelen in eiken- en notenhout, gecombineerd met lakwerk en metalen details. Het nieuwe meubellabel is enthousiast ontvangen, zowel door de consument als interieurprofessional", laat Manon Geraads namens Monde weten.

Het idee om een eigen meubelmerk te starten, is bedacht door een architect die vrijblijvend op bezoek kwam. "Hij kwam langs met zijn ontwerpen en wij vonden die zo uniek, dat we besloten hebben ze in productie te nemen", vertelt Manon.

"De basis voor het eigenzinnige ontwerp van de Monde collectie wordt gevormd door een kader van massief hout, uitgevoerd in dubbel verstek. Met deze complexe constructie wordt een illusie van een paneel met facet gecreëerd, die de dikte van het hout maskeert. Samen met de ranke onderstellen, poten en grepen zorgt dit voor een robuuste en toch elegante uitstraling van het meubel." 

Puur maatwerk
Doordat de Monde-collectie tal van mogelijkheden biedt, passen de meubelen in interieurs met diverse stijlen. "Afgezien van de maat van de basiselementen, worden de meubelen van de collectie volledig op maat geproduceerd. Dit betekent een enorme keuzevrijheid in opbouw en opstelling.
De Monde-meubelen worden uitgevoerd in Frans eiken, Amerikaans notenhout, gecombineerd met lakwerk. Verder heeft de klant de keuze uit speciaal ontworpen metalen onderstellen en grepen."

De collectie is volgens het bedrijf "een innovatieve serie maatwerkmeubelen, elegant met een uitzonderlijke eigenzinnigheid. In het voorjaar van 2019 zal de nieuwe meubellijn beschikbaar zijn. De Monde collectie is uitsluitend verkrijgbaar via geselecteerde dealers."

ETC Design Center Europe
Een aantal meubelen van de Monde-collectie is te bezichtigen in stand 14a op het ETC in Culemborg. "We hebben voor het ETC gekozen omdat het een centraal platform is waar vele dealers komen. Dat vinden wij interessant, mede omdat we zelf geen showroom hebben. Op de Inspiratiedag en het Design Experience hebben we leuke reacties gehad. Nu is het zaak om door te pakken", zegt Manon tot besluit.

Meer informatie:
Monde
Maasbreeseweg 5
5981 NZ Panningen
Tel.+31 777 720 204
info@monde.nu
www.monde.nu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven