Vorig jaar ook al vier Europese product designawards binnengesleept

Drie Good Design Awards voor afzuigkapfabrikant

De Italiaanse afzuigkapfabrikant Falmec heeft drie Good Design Awards ontvangen voor de Spazio-, Quantum- en Alba-modellen, die het bedrijf presenteerde op Eurocucina 2018.

Spazio, onderdeel van Falmec's Circle.Tech-collectie, won in de categorie Keukens/Toestellen. Het product is ontworpen in een eilandstructuur met glazen planken, haken, USB-poorten en stopcontacten, evenals een houder om een ​​tablet of boek te ondersteunen. Het kan ook worden uitgerust met een 'kleine binnentuin voor de teelt van aromatische kruiden' met licht dat de fotosynthese stimuleert. 

Falmec Spazio afzuigkap

Het nieuwe Quantum-systeem - dat ook won in de categorie Keukens/Toestellen - "combineert de functies van aanzuigen en koken in één product", aldus Falmec. De centrale zuigeenheid van de inductiekookplaat is uitgerust met kleppen die automatisch openen.

Het nieuwe Quantum-systeem.

Tot slot ontving de Alba-kap een Good Design-onderscheiding in de categorie Verlichting. Het glazen frame wordt verlicht door een LED-systeem dat tijdens gebruik door de omtrek van de kap loopt en is uitgerust met perimeterextractie.

De Alba-kap die een onderscheiding kreeg in de categorie verlichting.

In november vorig jaar won de combinatie van een inductiekookplaat en afzuigsysteem van Falmec een Duitse designprijs voor 2019 binnen de categorie Excellent Product Design. Het product won vorig jaar ook vier Europese product design awards .

Good Design Awards
Dit jaar wordt voor de 69e keer de Good Design Awards uitgereikt. Het Chicago Athenaeum Museum voor Architectuur en Design en Metropolitan Arts Press Ltd. presenteren het jaarlijkse Good Design Awards-programma van het museum voor de meest innovatieve 
en geavanceerde industriële, product- en grafische ontwerpen die over de hele wereld worden geproduceerd.  

Falmec
Falmec werd in 1981 in Italië opgericht en groeide van een klein productiebedrijf uit tot een, naar eigen zeggen toonaangevende speler, op de internationale markt. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van afzuigkappen. Vooraanstaand onderzoek, flexibele productieprocessen, ontwikkeling van nieuwe technologieën en exclusieve design elementen zijn de kracht van Falmec. 'Made in Italy'. 

Meer informatie:
Falmec
info@falmec.nl 
www.falmec.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven