Grote brand verwoest lampenproducent in Panningen

Bob Beumers: "Focus ligt nu op het zo snel mogelijk operationeel maken van Masterlight"

"De brand heeft uiteraard veel impact op alles en iedereen, maar de focus ligt inmiddels alweer op het zo snel mogelijk operationeel maken van ons bedrijf. Donderdag hebben we de sleutel gekregen van een tijdelijk pand, op zo'n 100 meter van het huidige. Daar worden voorlopig het kantoor, de werkplekken etc. ondergebracht zodat we zo snel mogelijk de productie kunnen hervatten."
Dat zegt Bob Beumers van lampenproducent Masterlight. Hij is de rechterhand van eigenaar en directeur William Joosten, die begin deze week zijn levenswerk in vlammen zag opgaan.

Masterlight levert designverlichting aan speciaal- en meubelzaken in een groot deel van Europa. In januari nam het nog deel aan de IMM in Keulen. Het bedrijf brandde in de nacht van maandag op dinsdag totaal uit. Rond 04.00 uur ging het inbraakalarm af, maar vuur bleek de boosdoener. Er was vervolgens geen houden meer aan. Het hele pand werd in de as gelegd. Pas na 05.30 uur kon het sein brandmeester worden gegeven.

Het prachtige pand ging in vlammen op.

In eerste instantie bestond de vrees dat de brand was aangestoken, omdat er eerder ook brand is geweest op hetzelfde bedrijventerrein en er aanwijzingen zijn voor opzet. Maar volgens de brandweer is daar in dit geval geen sprake van, zo blijkt uit technisch onderzoek. "Goed om te horen natuurlijk", zegt Beumers, "maar daar maak je het niet mee ongedaan."

Masterlight gaat nu de bedrijfsruimte aan Industrieterrein 110 in Panningen betrekken.

Hardlopers
"We zitten nu in de onvermijdelijke periode dat het leveren van producten moeilijk is. We zetten echter alles op alles om nog voor het einde van de maand alle hardlopers uit te kunnen leveren. We krijgen daarbij alle medewerking van leveranciers.
Ons Masterlight-team staat te popelen van ongeduld om weer aan de slag te gaan. Daar ligt de focus nu op en we hebben goede moed dat we de productie 'snel' kunnen hervatten."
Hoe groot de schade is, kan Beumers niet zeggen. "Het pand is volledig verwoest, evenals de inventaris, de fabricaten en ga zo maar door. Het is nog niet uit te drukken in getallen." 

Wie het team van Masterlight een hart onder de riem wilt steken, kan een mailtje sturen naar info@masterlight.com

Meer informatie:
Masterlight | part of Eurolight BV
Industrieterrein 110 (voorheen 102 - 104)
5981 NC PANNINGEN
Tel : 0(031) 77 30 78 684


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven