Modulaire dakkapel met Solar-systeem voor ruimtewinst, daglicht en energie

LUXboX heeft een modulaire dakkapel ontwikkeld met een Solar indak-systeem. "In Nederland worden steeds meer zonnepanelen op daken geplaatst, in 2018 zijn er ruim vier miljoen geïnstalleerd. Door het volledig vol leggen van een hellend dakvlak is er steeds minder ruimte voor daglichttoetredingen zoals dakramen en dakkapellen.
Hier heeft LUXboX een product voor ontwikkeld zodat er ruimtewinst, daglicht en energie opgewekt kan worden."  

"Met een traditionele dakkapel is het lastig om zonnepanelen toe te passen op het platte dak, de dakkapel Solar heeft een hellend dakvlak waar de zonnepanelen tevens als dakbedekking toegepast zijn. Doordat het dak van een LUXboX op schuinte ligt is dit een goede hellingshoek voor de zonnepanelen met een optimale opbrengst. De sparing in het dak voor het plaatsen van de dakkapel Solar wordt op deze manier voor meer dan 60% benut met zonnepanelen. De zonnepanelen zijn aangesloten op micro-inverters om de opgewekte gelijkstroom veilig en met maximale efficiëntie om te zetten in wisselstroom voor het elektriciteitsnet. De prestaties zijn eenvoudig online te monitoren en analyseren met een app. Onder en boven de LUXboX kunnen eenvoudig extra zonnepanelen opgenomen worden op het hellende dakvlak. Op deze manier wordt het maximale bruto dakoppervlak van uw woning benut om energie op te wekken", laat een woordvoerder weten. 

De dakkapel Solar is modulair samen te stellen met vensters van Velux of Fakro in de breedte van 94 cm. "Het is afhankelijk van de breedte van de woning welke maximale afmeting haalbaar is, de aantal te koppelen vensters en zonnepanelen bepalen uiteindelijk de opbrengst van de solar installatie", vervolgt LUXboX.
De toegepaste zonnepanelen zijn van Sharp, dit bedrijf heeft een ruime ervaring en maakt al ruim 55 jaar solaroplossingen. De buitenzijde van de dakkapel is uitgevoerd in de kleur zwart RAL 9005 en heeft een isolatiewaarde van Rc 6.0 in het dak, daarmee voldoet het aan de eisen van het bouwbesluit voor nieuwbouw.
Standaard uitvoeringen zijn er in vier afmetingen, daarnaast is de dakkapel Solar zelf samen te stellen en ook in langere afmetingen te verkrijgen voor een maximale ruimtewinst en energieopbrengst te realiseren. De LUXboX wordt kant en klaar afgeleverd op de bouwplaats zodat er dezelfde dag gebruik van de opbrengst gemaakt kan worden.

De eisen aan de energieprestatie van gebouwen zullen in de toekomst worden aangescherpt. De EPC zal daarom plaatsmaken voor de wettelijke eisen Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). Met ingang van 1 januari 2020 moeten nieuwe woningen bijna energie neutrale gebouwen zijn. Dit is sinds 12 november 2015 opgenomen in het Bouwbesluit. Daarnaast moeten ook bestaande woningen aan isolatie eisen voldoen en is er een woningkrapte op de markt.

De dakkapel komt maximaal 60 cm uit het dak, hierdoor is het in 90% van de situaties vergunningsvrij te plaatsen. Een LUXboX dakkapel Solar mag op het achter en zijdakvlak vergunningsvrij geplaatst worden mits er rondom een afstand van 50 cm tot de dakranden aanwezig is en er geen uitzicht is op openbare gebieden.
Bij monumenten en beschermd stadsgebied dient er een vergunning aangevraagd te worden. 

Meer informatie:
LUXboX
Lorentzstraat 3B
6716 AD Ede (Gld)
info@luxbox.nl
www.luxbox.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven