Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor huishoudelijke apparaten, als koelkasten en gasfornuizen

Britse overheid zet nieuw veiligheidslabel in

De Britse overheid heeft een nieuw veiligheidslabel opgezet. Het veiligheidslabel moet het CE-veiligheidssymbool van de EU vervangen, mocht er sprake zijn van een zogeheten no-deal Brexit.

Huishoudelijke apparaten zoals koelkasten en gasfornuizen zijn op dit moment verplicht om het CE-label te dragen. Met het label wordt aangegeven dat de apparaten voldoen aan alle relevante veiligheidsvoorschriften, zoals deze zijn opgesteld door de EU.

In het geval van een harde Brexit zal volgens de Britse overheid de EU stoppen met het uitdelen van de CE-labels aan producten die in het Verenigd Koninkrijk zijn geproduceerd. Dit houdt in dat Britse apparaten die desalniettemin aan alle vereisten voor veiligheid voldoen, niet meer in aanmerking kunnen komen voor het CE-label.

In plaats daarvan zal de overheid voor een Brits alternatief zorgen. Britse bedrijven krijgen in het geval van een no-deal Brexit een periode waarin het nieuwe UKCA-merk kan worden aangevraagd en op de producten kan worden geplaatst. Britse producten die naar de EU worden geƫxporteerd, zullen zowel het UKCA-merk als het CE-label moeten dragen.

Bron: KBBDaily.com