Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tilburgs familiebedrijf timmert flink aan de weg

Directeur Brouwers Bedding: "Een groot aantal dealers gaat onze BALR.-bedden verkopen"

Brouwers Bedding wil 1 a 2 dealers per regio in Nederland die BALR.-bedden gaan verkopen. Amper een maand geleden werd de eerste BALR.-boxspring door Demy de Zeeuw onthuld op de Horecava, intussen is het Tilburgse bedrijf al rond met 20 dealers in den lande die de BALR.-slaapproducten in hun assortiment opnemen. "De komende weken heb ik nog verschillende afspraken staan met bekende woonwinkels", licht mede-directeur Bram Groos van Brouwers Bedding een tipje van de sluier op.

Bram Groos (links) met beddengoeroe Thieu Brouwers.

Samen met collega-directeur Thieu Brouwers (de vierde generatie) runt Bram het bedrijf. "Niet lang meer", geeft Thieu aan. "Bram zit sinds 2011 voor 20% in de zaak. Dit jaar wordt dat 30% en volgend jaar neemt hij Brouwers Bedding helemaal over. Dan hoop ik 65 jaar te worden en met pensioen te gaan. Ik weet nu al dat ik het niet kan missen, maar aan de andere kant kijk ik ook uit naar een vakantie van bijvoorbeeld zes weken achter elkaar. Als directeur ben ik nooit langer dan 10, 12 dagen met de vrouw weggeweest." 
Thieu, die in het eerste deel van zijn carrière vertegenwoordiger is geweest, richtte het bedrijf 23 jaar geleden op. De generaties daarvoor heette het bedrijf Beddenmakerij. 

Voor het pand van Brouwers Bedding wapperen de BALR.-vlaggen.

Bij Brouwers Bedding werken op het kantoor (met showroom en voorraadruimte) zo'n vijftien mensen. Op de productielocatie in Duitsland zijn dat er zestig. Door de jaren heen is het bedrijf meer voor de 'hospitality' dan voor de retail gaan produceren.
Thieu: "Vroeger telde bijvoorbeeld de regio Tilburg 40 meubelzaken. Als het moet kan ik ze nog allemaal opnoemen... Maar als het er nu 15 zijn, houdt het op. Winkeliers die voortdurend vernieuwd hebben en met de tijd zijn mee gegaan, die bestaan anno 2019 nog. Want als je stil gaat zitten, dan kun je op termijn de deuren sluiten." 
Brouwers Bedding houdt zeker niet van stilzitten. Bram Groos: "Daarom proberen we steeds nieuwe brands te creëren die ook aanspreken. Ik was altijd al gecharmeerd van BALR.. De grondleggers van dit lifestylemerk timmeren flink aan de weg. Dat bevalt me wel. WannaHaves is ook van hun. Dat merk heeft liefst 35 miljoen volgers op social media!" 

Vooral jongere generaties lopen weg met het lifestylemerk BALR..

Op 10 januari jl. schreef Wonen360 een artikel over de lancering van de BALR.-bedden op de Horecava. Daar werd de eerste boxspring in het bijzijn van oud-voetballer Demy de Zeeuw gepresenteerd. Intussen zijn al hotelkamers in Utrecht, Gilze Rijen, Den Bosch, Eindhoven en Amsterdam ingericht met deze bedden. Kunnen geïnteresseerden alvast proefslapen...
OOST Slaapcomfort aan het Zeeburgerpad in Amsterdam had als winkel de primeur in Nederland: daar is sinds vorige maand een volledig ingerichte BALR.-slaapkamer te zien. In de afgelopen weken is Bram Groos door verschillende beddenspeciaalzaken gebeld met de vraag of ze ook BALR.-boxspring mogen gaan verkopen. Daar is hij natuurlijk blij mee. "En laten we eerlijk zijn: als ondernemer zou het niet slim zijn om geen BALR.-bed in je showroom te hebben."

In de Tilburgse showroom is onder andere de boxspring Bloemendaal te bewonderen.

Volgens Groos biedt het concept volop kansen voor de retail. "Als je als beddenzaak BALR.-producten in je assortiment opneemt, dan kun je jaren vooruit. We stellen wel eisen aan toekomstige dealers, want niet alle slaapwinkels lenen zich voor dit lifestylemerk. We hebben nu in totaal 20 dealers bereid gevonden, dat moeten er uiteindelijk 40 worden."
Er zijn veel mensen die zich met BALR. willen identificeren en vooral van dit merk producten in huis willen. De BALR.-bedden zitten tussen sjiek en modern in en gaan minimaal € 3800 kosten. Ze worden voorzien van allerlei gadgets, zoals bijvoorbeeld ingebouwde geluidsboxen met Bluetooth. "We komen ook nog met een instapmodel van rond de 2400 euro", voegt Bram er nog aan toe.

Brouwers Bedding is een bedrijf dat een breed scala aan slaapartikelen volgens eigen fabricaat - met productielijnen in Nederland en Duitsland - aanbiedt op de Europese markt. Sinds juni 1997 is Brouwers Bedding actief bezig met het verzorgen van een, zoals ze zelf zeggen, mooie, degelijke, kwalitatieve, eigentijdse en prijsbewuste collectie. Het bedrijf levert aan de retail en hotelbranche in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Ierland en Curaçao.

Meer informatie:
Brouwers Bedding BV
Polluxstraat 25 
5047 RA Tilburg
Tel.: 013 53 53 550 
info@brouwers-bedding.nl
www.brouwers-bedding.nl