Traditionele Meubelfabriek De Linde voegt nieuw segment toe

Tom v/d Linden: "Met ons nieuwe label BY DE LINDE willen we andere winkeliers bereiken"

In de werkplaats van Meubelfabriek De Linde is het een drukte van belang. Het is halverwege de ochtend als directeur Tom van de Linden (34) een rondleiding geeft. Verschillende werknemers zijn druk in de weer met allerlei machines. Je ziet én ruikt hier het ambachtelijke werk. In deze traditionele meubelfabriek worden vrijwel alle meubels nog van eiken én met de hand gemaakt. Uiteenlopend van kasten naar stoelen tot ledikanten. Maar de directie zit niet bepaald stil, want sinds kort heeft de meubelfabriek er een nieuw segment bij. Onder het label BY DE LINDE presenteert het bedrijf uit Volkel een nieuwe collectie designmeubelen. BY DE LINDE start met twee collecties, GUTS en LIKE CC genaamd. Gemaakt voor een nieuwe generatie gebruikers die zich herkent in een modern interieur. “Het zijn eigentijdse meubelen in een nostalgische kwaliteit”, vat Tom het kort samen.

Directeur Tom van de Linden toont een van de meubelstukken.

De vader van Tom richtte ruim 30 jaar geleden de meubelfabriek op. In 2011 namen Tom en zijn compagnon Nicky van Schijndel het bedrijf over. Laatstgenoemde heeft de dagelijkse leiding in de fabriek, Tom is vooral achter de schermen actief, houdt zich onder andere bezig met de verkoop en bezoekt in die hoedanigheid projectontwikkelaars, winkeliers etc.

Het bedrijf is sinds 1996 aan de Jochem De Wildstraat 3 in Volkel te vinden.

In de afgelopen jaren werden de fabrieksactiviteiten van een tweetal bedrijven overgenomen en de positie als dé fabrikant van authentieke meubels versterkt. "We zijn een groothandel die authentieke meubels produceert en naar de tussenhandel levert", legt Tom uit. "Eiken is echt ons ding, daar blijven we mee werken. We zijn de enige fabrikant die nog klassieke eikenhouten stoelen produceert. Veel traditionele woonzaken sluiten de deuren. Dat heeft als voordeel dat onze collectie op meer geconcentreerde punten verkrijgbaar is in plaats van verspreidt door heel het land. De consument is in deze tijd volop op zoek naar specialisme, ook bij winkeliers.”

Een drietal meubelen uit de LIKE color collection.

Modernisering
Onder het nieuwe label BY DE LINDE wordt nu een modernisering doorgevoerd zonder daarbij afbreuk te doen aan de reeds bestaande collectie eiken stoelen, tafels, ledikanten en andere slaapkamermeubels. Die collectie is overigens te vinden in winkels in vooral Nederland. Ook een aantal zaken in België en Duitsland verkopen meubels van De Linde. 
"Het produceren van meubelen op maat is voor ons geen enkel probleem. Maar we maken ze vooral voor andere bedrijven. Op een dag hebben we gezegd: waarom doen we het niet zelf?", blikt Tom terug. "Zodoende zijn we op het idee gekomen om een eigen label op te richten." 
De LIKE color collection is een simpele doch doeltreffende collectie. "Tijdens de ontwikkeling reageerden negen van de tien mensen er enthousiast op”, laat Tom weten. "We hebben er als traditionele fabriek een eigen draai aan gegeven. De GUTS collectie is wat meer experimenteel door de vermenging van vele details in één model.”

In de fabriek staat vakmanschap voorop.

De nieuwe collectie ‘LIKE color collection’ ziet er fris en modern uit. Door de gebruikte kleuren is deze makkelijk te combineren met andere meubelen. Volgens Tom zijn de meubelen breed inzetbaar, van scholen en kantoren tot bij de consument thuis.
Ontwerper is Toine van den Heuvel, die internationale erkenning heeft voor zijn ontwerpen die hij voor gerenommeerde merken heeft gedaan. Zijn stijl kenmerkt zich vanuit zijn visie dat vorm ontstaat vanuit de functionaliteit. Sleutelwoorden zijn modern, stijlvol en praktisch.

Mr. Voss, heeft samen met de ambachtsmannen van BY DE LINDE de GUTS ontworpen. Het resultaat is een degelijke stoel van massief eikenhout. “Nieuw”, zegt Tom, “maar diep geworteld in de tradities van de Hollandsche stoel. Haast vergeten ambachten, zoals de zadelzit en de gedraaide poot. Die zijn gecombineerd met details gerelateerd aan de STIJL.” De GUTS is verkrijgbaar in zes standaardkleuren, geïnspireerd op de lentekleuren gras (frisgroen) en boterbloem (felgeel). Daarnaast is de stoel ook verkrijgbaar in naturel gebeitst eiken en op aanvraag in elke gewenste NCS kleur.

Alle meubels worden in eigen spuiterij afgewerkt. De mogelijkheden hierin zijn zeer uitgebreid. Eén van de kleurencollecties die De Linde beheerst is het CBM collectief. Om de klant nog beter tot dienst te zijn, hanteert De Linde nog een eigen kleurencollectie. Maar ook kleuren naar kleurstaal en RAL kleuren behoren tot de mogelijkheden. Dit alles maakt het aanbod zeer compleet.

Alle meubelen worden van a tot z in de fabriek geproduceerd.

In de kinderschoenen
Hoewel het nieuwe label BY DE LINDE nog in de kinderschoenen staat, is er toch al een aantal woonwinkels en projectinrichters die met het label gaan werken. Daar is Tom uiteraard blij mee. De komende periode hoopt hij echter nog meer retailers warm te krijgen voor zijn oerdegelijke, trendy meubelen.
De algemene levertijden bedragen vier tot zes weken. Op de nieuwe collectie stoelen en tafels is de levertijd ongeveer vier weken. Het bekende aanbod seniorenledikanten, nachtkastjes, matrassen, toppers, bedbodems en zorgbedden is op aanvraag nog sneller geleverd, ongeacht de afmeting van het ledikant. 

Meer informatie:
BY DE LINDE
Jochem De Wildstraat 3
5408 RT Volkel
Tel: 0413 27 30 20
www.bydelinde.nl
info@bydelinde.n

Tom van der Linden
Mob: 06 46 331 999


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven