Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Van houten klompen tot ovenschaal'

Weltevree lanceert nieuwe producten

Het in Amersfoort gevestigde label Weltevree lanceerde onlangs verschillende nieuwe producten. Het label was aanwezig op IMM in Keulen met een tentoonstelling die was opgebouwd uit uitnodigende open frame-huizen waarbij ook nieuwe producten te zien waren.
Het framehuis had een uitnodigende en afgeschermde plek binnen een grotere ruimte. De huisjesvorm en de open constructie van natuurlijk hout zorgden voor een toegankelijke uitstraling. Opgebouwd uit balken van Douglashout en slimme stalen verbindingen.  

Woodstock
Een van de nieuwe producten is Woodstock. Deze bestaat uit twee delen: het Woodstock frame en de Woodstock trolley. Het verfijnde opbergframe is vooral geschikt om haardhout in op te bergen. Samen met de trolley kan in het frame een volledige voorraad haardhout eenvoudig worden verplaatst.

Serpentine
De Serpentine is een mobiele tuindouche die volledig is gemaakt van roestvrijstaal. Het heeft een elegante uitstraling en praktisch ontwerp waardoor het gemakkelijk te verbinden is met een tuinslang. De speciale tuinslangverbinding voert het water aan voor de douche. De zeer lichte constructie maakt het eenvoudig om de Serpentine te verplaatsen, zodat je overal in de tuin kunt douchen.

Carrier
De Carrier nodigt de gebruiker uit om hem mee te dragen aan zijn geïntegreerde handvat. Het bestaat uit een stalen mand en een stevige bak gemaakt van het duurzame Ecopixel. Trek de bak uit de mand om de Carrier te vullen met spullen of draai de deksel van de bak om binnenin kleine benodigdheden op te bergen. De Carrier is geschikt voor binnen en buiten dankzij de weerbestendige materialen en kan overal worden gebruikt als extra kruk en opbergruimte.

Poplars
Deze houten klompen zijn een herontwerp van het iconische Nederlandse erfgoed: de houten klompen. Met een elegant silhouet zijn ze aangepast voor het moderne leven. De Poplars bieden comfort en bescherming tijdens het tuinieren en het verkennen van de omgeving. Door het houten materiaal zijn ze warm in de winter en koel in de zomer.

Oven Dish
De Weltevree Oven Dish is meer dan een ovenschaal: het zijn maar liefst drie schalen in één. De schaal bestaat uit meerdere delen: een diepe en een ondiepere schaal. Samen vormen deze één schaal met deksel. De Oven Dish is gemaakt van geëmailleerd gietijzer met een matte finish. Dit materiaal houdt warmte vast en is goed bestand tegen aanbakken. De schalen zijn geschikt voor allerlei gerechten, maar zijn vooral erg geschikt voor slowcooking en stoofpotten.

Rolling Pin
De Weltevree Rolling Pin is een ontwerp van Lex Pott. Het marmer haalt de warmte uit het deeg, waardoor het niet blijft plakken. Door het gewicht van de roller hoef je bovendien minder kracht te zetten tijdens het uitrollen.  

Cutting Board
De Weltevree Cutting Board is ontstaan uit een vormstudie van ontwerper Lex Pott. Een houten serveerplank met zachte, ronde vormen en een gat erin. Het gat is handig voor het serveren: er past precies een duim doorheen. Ook kun je de plank hangend opbergen en zo ruimte besparen in de keuken.

Forestry Set Refined
De Forestry Set Refined is een strakkere versie van de bestaande bosbouwtafel van Floris Schoonderbeek. De nieuwe versie van de Forestry Table en Bench heeft extra glad geschuurde oppervlakken en strakke randen voor een verfijnde uitstraling. Ze hebben dezelfde stalen vlinderdasverbindingen die de lange planken van Douglas hout verbinden.

Platform
Het platform is gemaakt van hetzelfde hout als de Framehouse basis: lokaal Douglas hout. Het is opgebouwd uit vlonderplanken met een gladde bovenkant. De planken hebben geen groeven, omdat daar water en vuil in op kan hopen, waardoor het risico ontstaat op algenvorming en er meer onderhoud nodig is. 

Meer informatie:
Weltevree
Oliemolenhof 110
3812 PB Amersfoort
info@weltevree.nl
www.weltevree.eu

Publicatiedatum: