Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Grillige accenten met een gezellige sfeer'

Amerikaanse architecten ontwerpen Amsterdams ogende chalet

De Amerikaanse bedrijven Keystone Architecture en Casework hebben een chalet gecreëerd in het noorden van Oregon. De Alpine Noir Chalet wordt gekenmerkt door een lang en dun uiterlijk, die wat doet denken aan Amsterdamse zeventiende-eeuwse grachtenpanden.

Bij de ontwikkeling van de woning was Keystone Architecture verantwoordelijk voor het gebouw zelf, terwijl Casework het interieur inrichtte. Opdrachtgevers Oliver en Sara Fritsch wilden een kleine en moderne hut, dat een minimum aan onderhoud nodig heeft. De kenmerken die aan Amsterdam doen denken zijn niet toevallig, gezien het echtpaar jaren in deze stad heeft gewoond.

De Alpine Noir Chalet heeft drie verdiepingen en een hellend dak, zodat sneeuw makkelijk van het gebouw afglijdt. Er is gebruik gemaakt van zwarte verf om de houten façades van het chalet een wat rustieker uiterlijk te geven. Het gebouw heeft een totale woonruimte van 226 vierkante meter. Elke ruimte heeft een specifieke functie. De woonkamer bevindt zich op de bovenste verdieping. De twee slaapkamers hebben een vormgeving die te vergelijken is met de woonkamer, met veel zwarte en witte elementen. In de hal bij binnenkomst is ruimte voor de opslag van ski’s en ander materiaal.

Meer foto's: Dezeen