Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maurits Pit, eigenaar Umo Art Gallery:

'Jan Kind's werk is een pleidooi voor de natuurlijke way of life'

Maurits Pit, eigenaar van Umo Art Gallery, maakt zich klaar voor de consumenteninspiratiedag van het ETC Design Center in Culemborg die aanstaande zondag 3 februari plaatsvindt. 90 exposanten tonen hun (nieuwste) collecties en meer dan 500 exclusieve merken zijn vertegenwoordigd op een oppervlakte van 15.000 m2.

Maurits Pit zal, naast zijn andere fotokunsten, de abstracte schilderkunst van Jan Kind exposeren. Deze kunst bestaat onder andere uit wandsculpturen waar natuurlijke patronen en structuren worden nagebootst. Hierbij is veel reliëf te zien. De werken bestaan uit een opeenstapeling van lagen of elementen die in synergie staan. ''Jan Kind heeft zich gespecialiseerd in abstracte werken. Zijn vaardigheden liggen in het vermogen om een harmonische sfeer in een natuurlijke context vast te leggen, met als doel om mensen te inspireren,'' aldus Maurits.

Jan Kind. Foto Umo Art Gallery

Hij vervolgt: ''Zijn werken compenseren aan de moderne stressvolle maatschappij, waarin de schoonheid die de natuur te bieden heeft, vaak over het hoofd wordt gezien. Jan Kind probeert natuurlijke patronen en structuren te spiegelen. De door de mens veroorzaakte orde staat hier tegenover de natuur, die niet bestaat uit een rechte lijn. Iedere rimpel, elke bocht heeft in de natuur betekenis. Zijn werk is een pleidooi voor de natuurlijke ‘way of life’.''   

In de werken van Jan Kind blijft alles een harmonisch geheel, in zijn zeer bijzondere eigen stijl, die internationale erkenning heeft gekregen.

Umo Art Gallery is een galerie waar de fotokunst centraal staat. Het team van Umo Art zorgt voor hoogstaande kwaliteit foto’s op plexiglas en ingelijste fotokunst. Museumkwaliteit is bij Umo Art Gallery de standaard. Wij brengen het werk van fotografen en kunstenaars onder de aandacht en leveren deze op verschillende formaten. De werken van Umo Art Gallery bevatten uiteenlopende onderwerpen, van indrukwekkende landschappen tot kunstwerken van de Hollandse Meesters. 

ETC Design Center Europe is gespecialiseerd in stijlvolle meubelen, fotokunst van Umo Art Gallery, woontextiel, woondecoratie, vloerbedekking, sfeer en projectverlichting, verf, behang, maatwerk en interieuraccessoires. Aanstaande zondag 3 februari is het consumenteninspiratiedag bij ETC in Culemborg. 

Zondag 3 februari consumenteninspiratiedag van 10.00 - 17.00 uur. Randweg 20, 4104 AC Culemborg.
Daarna is op maandag 4 en dinsdag 5 februari het ETC open voor de professionals, die de voorjaarscollecties kunnen bezichtigen.

Meer informatie:
Umo Art Gallery
info@umoartgallery.com  
www.umoartgallery.com