Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Krijgt hiervoor zilveren certificaat toegekend

'Grohe bouwt meest duurzame fabriek'

De Duitse Bouwraad voor Duurzaamheid (DGNB) heeft badkamerspecialist Grohe een zilveren certificaat toegekend voor de investering in duurzaamheid ten behoeve van de bouw van een Thaise fabriek. Het gehanteerde klimaatconcept omvat onder andere warmte-isolatie en een natuurlijk ventilatiesysteem dat voor een gelijkmatige temperatuur zorgt. Daarnaast zijn er zonnepanelen geïnstalleerd over een oppervlakte van 12.000 m2, wat de CO2-uitstoot met 1000 ton per jaar vermindert. En is er een waterinstallatie die afvalwater geschikt maakt voor hergebruik.

De fabriek werd ontworpen door architectenbureau OIA (Office for Interior & Architecture) in samenwerking met energie- en klimaatadviesbureau EGS-plan International in Bangkok.

Het Duitse bedrijf Grohe heeft zijn regionale Noord-Europese hoofdkwartier in Kopenhagen. Daarnaast zijn er lokale kantoren in Oslo, Stockholm en Helsinki. Grohe is de grootste leverancier van badkamerproducten ter wereld. De producten vormen een combinatie van technologie, kwaliteit, design en duurzaamheid. De afgelopen tien jaar heeft Grohe meer dan 280 ontwerp- en innovatieprijzen in de wacht gesleept. Sinds 2014 maakt het bedrijf deel uit van de Japanse LIXIL-groep, een wereldmarktleider in de badkamerindustrie.

Publicatiedatum: