Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In teken van toekomstbestendig maken van woningen

Bijna 100 bedrijven op Woon Ideaal Beurs

Van Aannemersbedrijf Van der Poel uit Ternueuzen tot Zo Veilig uit Almere, ze staan er allemaal op. Aan de Woon Ideaal Beurs, die van 21 t/m 24 februari in de Brabanthallen plaatsvindt, doen bijna honderd bedrijven mee. Bezoekers krijgen er inzicht hoe een woning te verduurzamen en klimaatbestendig te maken. Van energieneutraal tot (regen)waterhergebruik of besparing. Van natuurlijke wooninrichting tot ecologische bouwmaterialen. Met spreekuren van het Energieloket, voordrachten, inspiratie-interieurs en alles voor nieuw- en verbouw.  

De belangstelling voor milieuvriendelijke (ver)bouwconcepten neemt toe. Op de beurs is er een expositie over (ver)bouwen met vezelhennep. Het materiaal maakt energiezuinige, brandveilige woningen met een gezond binnenklimaat mogelijk. Kalkhennep is zelfs CO2-negatief. Een andere ontwikkeling is het Inblaashuis van stro. Op het Strobouw plein is deze revolutionaire bouwtechniek te zien. Voor een nog betere isolatie, tijdwinst en er kan bespaard worden op de constructie.

In een persbericht meldt de organisatie dat je 'Naast gunstige ‘groene’ financiering ook een zonne-energieinstallatie kunt leasen, huren of zonne-energie betrekken van de ‘buurman’. Daarnaast zijn er voordelige totaalconcepten voor het verduurzamen van je woning. Daarmee is winst snel gemaakt. Je kunt al flink energie besparen door één maatregel mits de goede volgorde wordt aangehouden. Voor advies, toegespitst op de specifieke woning en het gezin, kunnen bezoekers naar het spreekuur van het Energieloket en de financieringsdesk.

One stop shop
Bezoekers vinden er o.a. (gasloze) klimaatinstallaties, domotica, circulaire douches, passief ramen, isolatie en zonne-energie. Ook zijn er bouwbedrijven met uiteenlopende nieuwbouwconcepten en architectenbureaus. Uiteraard is er ook alle aandacht voor wooninrichting, deco, vloeren, plafonds, deuren, slaapcomfort, je tweede huis en levensloopbestendig (ver)bouwen.

De Woon Ideaal Beurs is van donderdag 21 februari t/m zondag 24 februari 2019 open van 10.00 - 18.00 uur. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis mee.

Meer informatie:
woonideaalbeurs.nl

Publicatiedatum: