Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gordeldier-lamp bedacht tijdens transoceanische vliegreis

Bijna 50 jaar oude designklassieker in nieuw jasje

Het Spaanse merk Santa & Cole heeft lamp Tatu opnieuw uitgebracht. Het origineel is van André Ricard, inmiddels 89 jaar, en een pionier op het gebied van industrieel design in Europa. In 1972 ontwierp Ricard Tatu een flexibele lamp die is uitgegroeid tot een pop-art icoon.
Met dit vernieuwde ontwerp van André Ricard breidt Santa & Cole de reeks designklassiekers uit.

De tatu, of gordeldier, is een vriendelijk zoogdier met een schaal op zijn rug die het beschermt wanneer het oprolt in een bal. Tijdens een transoceanische vlucht, terwijl hij las over de Argentijnse natuur en overwoog hoe het licht boven zijn stoel zijn slapende vrouw naast hem niet verstoorde, bedacht André Ricard deze lamp.

 

Het lichaam van Tatu is verdeeld in drie onderdelen die onafhankelijk van elkaar kunnen draaien en is uitgerust met moderne led-technologie. Tatu heeft nu ook een verstelbare, convergerende lens waarmee de stralingshoek van het licht vergroot of verkleind kan worden. Deze flexibele designklassieker staat graag op een bureau, plank of nachtkastje en kan daarnaast ook als wandlamp bevestigd worden.

Santa & Cole is een montagebedrijf uit Barcelona, ​​Spanje. Sinds 1985 zijn ze bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van verlichtings- en meubelproducten voor hospitality, werkplekken en voor residentiële en stedelijke projecten.

Meer informatie:
Santa & Cole
info@santacole.com
www.santacole.com  

Publicatiedatum: