Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zeeuws-Vlaamse meubelzaak getransformeerd naar woonwarenhuis

Directeur Van de Griendt van 110-jarige Morres: "Wij verkopen geen spullen, maar een verhaal"

Morres in Hulst bestaat 110 jaar. Voordat het feest losbarst, ondergaat het Zeeuwse meubelbedrijf een heuse metamorfose. Het laatste deel van deze verjongingskuur is vele maanden geleden al ingezet. In de afgelopen periode is onder andere de entree compleet vernieuwd, heeft de afdeling verlichting een fikse gedaanteverwisseling ondergaan en binnenkort wordt de designafdeling uitgebreid met nóg meer topmerken. "Ons bedrijf heeft een volledige renovatie achter de rug. Van meubelzaak zijn we getransformeerd naar een woonwarenhuis."
Volgens algemeen directeur Walter van de Griendt gaat het in zijn branche altijd om vernieuwen. "Daar moet je continu mee bezig zijn, anders kachel je achteruit. Sommige bedrijven blijven spullen verkopen, maar anno 2019 verkoop je toch vooral een verhaal", weet de mede-eigenaar van Morres.

Een artist impression van woonwarenhuis Morres. 

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan woonwarenhuis Morres. Van de Griendt: "De buitenkant wordt aangepakt; het pand wordt hoger gemaakt, waardoor het meer body krijgt. Daarnaast wordt er nieuwe bestrating aangelegd.
Binnen worden verschillende concepten toegevoegd, zoals een winkel ter grootte van 2500 m2 met alleen designproducten. En nog een afdeling buitenmeubelen. Verder wordt er intern wat geschoven met collecties; naar logischere plekken verhuisd. Ook komt er een muziekconcept, waar drumstellen, piano's e.d. te koop zijn. En niet te vergeten: de keuken- en badkamerboulevard van 5000 m2 is reeds opgeleverd. We zijn niet voor niets onderdeel van De Mandemakers Groep (DMG). Zij bezit het onroerend goed van Morres en samen zijn we eigenaar van het bedrijf", legt Van de Griendt uit.
"Rond Pasen, ergens in april/mei - als het weer tenminste mee wil werken, denken we een heel eind klaar te zijn. Dan houden we een grootse heropening; dat wordt een heel spektakel, maar ik ga er verder nog niets over zeggen."

Een blik op de meubelafdeling van het woonwarenhuis.

Woonoutlet Depot Zeven
Al eerder werd de verbouwing van woonoutlet Depot Zeven afgerond. Het gebouw heeft een nieuw uiterlijk gekregen en is groter gemaakt, waardoor het concept - vergelijkbaar met Loods 5 in Sliedrecht - beter tot zijn recht komt. In het onderkomen bieden 60 groothandelaren hun producten aan en is er tevens ruimte voor mensen die tweedehands meubelen aanbieden.

Algemeen directeur Walter van de Griendt.

Bourgondisch bedrijf
Het woonwarenhuis, dat werk biedt aan 250 mensen en meer dan 250 verschillende merken - van verlichting tot dekbedovertrek en van fauteuil tot boxspring - in huis heeft, probeert vooral een Bourgondisch bedrijf te zijn. "We wonen in Nederland, maar leven van de Belgen. Eigenlijk zitten we in de randstad van Vlaanderen. 80% van onze klanten komen uit België", geeft Van de Griendt aan.
Het meubelbedrijf richt zich met name op de drie miljoen consumenten die in het stuk Antwerpen-Gent wonen. "Vergelijkbaar met de regio Rotterdam-Den Haag.

Destination store 
"Wij positioneren ons als destination store, een combinatie van retail, leisure en hospitality. Als retailer zijn we een speciaalzaak met heel veel kennis en verstand van zaken. Op het gebied van leisure hebben we vele concepten: bezoekers kunnen kooklessen en workshops volgen, een concert bijwonen, naar theater gaan enz. Op het terrein van hospitality kunnen klanten een groot restaurant of een van de zes barretjes bezoeken. We proberen als Morres dé ontmoetingsplek in de regio te zijn. Er is bij ons altijd wat te beleven." 

Koen Wauters is het uithangbord van Morres.

Ooit begonnen in een klein pand in de binnenstad van Hulst. En nu uitgegroeid tot een van de grootste speciaalzaken van Nederland én België. Alles bij elkaar opgeteld vindt de consument er 55.000 m2 wooninspiratie en lifestyle. Morres voert topmerken zoals Natuzzi, Montèl, Musterring, Keijser&Co, Auping, Velda, Tempur, Serta, Henders & Hazel, Rivièra Maison, Designonstock, Harvink, Flexa, Lifetime, Bopita en nog veel, veel meer. Het bedrijf is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie:
Morres, veel woonplezier
Industrieweg 2
4561 GH Hulst
www.morres.nl
Tel: +31(0)114-388388