Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Woningen hebben hetzelfde DNA, maar hun eigen persoonlijkheid'

Tweelinghuizen van ontwerperstweeling vallen in de prijzen

CODA Bespoke heeft in opdracht van de ontwerperstweeling Nik en Jon Daughtry twee huizen gebouwd in Sheffield (Engeland), waarmee de 2018 Northern Design Awards in de wacht werden gesleept. Net als de ontwerpers zelf zijn de twee huizen 'een tweeling'. De woningen hebben dan ook samen de naam Twin-Build gekregen.

De twee huizen komen dankzij de zwarte stalen beplating sterk met elkaar overeen qua uiterlijk. Net zoals er bij tweelingen sprake is van twee verschillende individuen, hebben de twee huizen elk hun eigen kenmerken. “Het was belangrijk voor ons om woningen te creëren die hetzelfde DNA met elkaar delen, maar ook elk hun eigen persoonlijkheid hebben, net zoals bij tweelingen”, zegt Nik Daughtry. Het ene huis is ten opzichte van het andere een kwartslag gedraaid. Hierdoor staat de gevel van het huis van Jon Daughtry op de nabijgelegen vijver gericht, terwijl dat bij het huis van Nik Daughtry niet het geval is. Beide woningen tellen vijf slaapkamers en drie badkamers. De woonkamers zijn verhoogd met stalen stelten. Hierdoor hebben de woonkamers een maximaal uitzicht over de vijver. Ook zorgt dit ervoor dat beide woonkamers naar een gemeenschappelijk terras aan de vijver leiden, waar onder andere een houtstenen oven aanwezig is.

Van de twee huizen van Twin-build behoort het kleinere huis aan Jon Daughtry. De verhoogde woonkamer is binnenshuis verbonden met een lager gelegen keuken, drie slaapkamers en twee badkamers. Ook heeft het huis een tussenverdieping met een studeerkamer. Onder de woonkamer bevindt zich de hal en de voordeur, twee extra slaapkamers en een badkamer.

Het huis van Nik Daughtry is verdeeld in twee secties die schuin gepositioneerd zijn. De begane grond heeft twee slaapkamers, een badkamer, een huisbioscoop en een berging. De eerste verdieping heeft een eet- en woonkamer en toegang tot een keuken. Aan de hand van een gangpad zijn nog eens twee slaapkamers en een badkamer te vinden. Op de tweede verdieping bevindt zich de grootste slaapkamer.

Het interieur van beide huizen gebruikt hetzelfde materiaalpalet, dat met name wordt overheerst door onbewerkt staal, cement en hout. De materialen verwijzen naar de industriële geschiedenis van de locatie waar de huizen staan, maar zorgen er volgens Nik Daughtry ook voor dat de huizen weinig onderhoud nodig hebben. Beide huizen zijn ontwikkeld op duurzaamheid. De structuur is goed geïsoleerd. Energie voor vloerverwarming en warmwatersystemen wordt verkregen door waterkracht van de nabijgelegen vijver.

Bron: Dezeen