Renovatieplan biedt onderdak aan 50.000 mensen

Brits Koninklijk Paleis veranderen in sociaal woonproject?

Het in München gevestigde architectenbureau Opposite Office heeft een open brief naar het Britse koningshuis gestuurd. In de brief wordt een voorstel gedaan om Buckingham Palace in Londen te veranderen in een sociaal woonproject. Opposite Office heeft een plan opgesteld waarmee het koninklijk paleis zou kunnen worden gerenoveerd om onderdak te bieden aan zo’n 50.000 mensen, wat gunstig zou zijn met betrekking tot de woningcrisis in Londen.

“Met zijn 775 kamers en 79 badkamers is het paleis qua bevolkingsdichtheid niet echt representatief voor de rest van Londen. Buckingham Palace zit te wachten op een nieuw bestemmingsplan”, zegt Benedikt Hartl, die een van de oprichters van Opposite Office is. “De kamers zijn nu nog vergeven van uitbundige kandelaars, marmeren zuilen en dure kunstwerken. Maar waarom zouden we het gebouw niet gebruiken om de woningcrisis tegen te gaan?"

Het plan van Opposite Office draait om meerdere verdiepingen die bovenop het paleis worden gezet. Privé-slaapkamers zijn in het plan aangesloten op gedeelde woon- en eetkamers, die samen een enorme woongemeenschap vormen. Kamerschermen en muren worden in het plan gebruikt om de woonruimtes op de behoeftes van de inwonenden aan te passen. Verder wordt het gebouw in het plan voorzien van een aantal nieuwe trappen en liftschachten.

Volgens Hartl zou het zogeheten Affordable Palace-project een mooie PR-actie vanuit het koningshuis zijn. “De herinrichting en uitbreiding van Buckingham Palace zou veel media-aandacht vestigingen op betaalbare woongelegenheden. Ook zou het de sociale status van Buckingham Palace verbeteren”, aldus Hartl.

Meer informatie:
Opposite Office
info@oppositeoffice.com 
www.oppositeoffice.com 

Bron: Dezeen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven