Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Eigenwijze' ondernemer Stef Kuipers van We Create Walls:

"Herman den Blijker had nooit iemand zo enthousiast over een plafond horen praten"

Na 25 jaar een schildersbedrijf te hebben gehad, was Stef Kuipers (48) het helemaal zat. Hij maakte de meest mooie dingen die vaak achter gesloten deuren bleven. Niemand zag zijn 'kunstwerken', niemand praatte erover. Dat zat hem dwars. Ook het gezeur van  mensen die over allerlei pietluttigheden vielen. Dus gooide hij het acht jaar geleden over een andere boeg, startte het bedrijf We Create Walls en specialiseerde zich in het ontwerpen en uitvoeren van speciale muur- en plafondafwerkingen. Sindsdien richt Kuipers zich alleen nog op horecagelegenheden. Niet zonder succes, want hij heeft nog geen dag zonder werk gezeten. "Ze blijven me bellen. Alle ontwerpers van hotels en restaurants weten me te vinden", vertelt hij snotterend. Niet van emoties, maar omdat hij geveld is door een griepje.

Stef Kuipers is heel creatief. Rechts een kijkje in Restaurant Goud van Herman den Blijker die hij uiteraard in allerlei goudkleuren afwerkte.

Stef Kuipers is zo blij als een kind. In de afgelopen jaren heeft hij honderden horecagelegenheden in Nederland, België, Schotland, Engeland en Ierland onder handen genomen. Iedereen weet dat wanneer je Stef Kuipers in huis haalt, je een vakman over de vloer krijgt. En Stef vindt het helemaal geweldig dat zijn werk door 'iedereen' gezien kan worden. Of het nu om de gouden muurschilderingen gaat in Restaurant Goud van Herman de Blijker of de roze afwerkingen in MaMa Kelly Amsterdam, iedereen praat erover.

"Wat mijn specialiteit is? Ik heb geen idee wat ik doe. Ik rommel maar wat aan. Ik begin gewoon en zie wel waar ik eindig. Ben altijd al een eigenwijs persoon geweest. Als een cursusleider zei dat we linksboven moesten beginnen, startte ik rechts onderin. Ik ben altijd op zoek naar iets anders, ook op het gebied van nieuwe materialen. Dan krijg je vaak aparte dingen. Een voorbeeld? Ik stuc nu met spuitverf. Probeer gewoon alles uit, doe allerlei dingen door elkaar heen. Bedenk het vaak ter plekke. Soms reis ik naar Italië; in dat land zitten namelijk heel veel specialisten op stucgebied." 

MaMa Kelly Amsterdam maakte Kuipers helemaal roze.

Volgens Kuipers, die in Spaarndam woont, heeft hij alleen maar tevreden klanten. Iedereen is gelukkig met hem. Dat klopt ook wel, want na elke klus wordt hij na verloop van tijd weer terug gevraagd. "MaMa Kelly heb ik al drie keer overgeschilderd", geeft hij aan.
Wat ook meespeelt, is dat hij niet duur is. "Ik heb schappelijke tarieven, vraag de helft van wat mijn concurrenten rekenen. Ik hecht niet aan geld, vind het gewoon leuk om iets moois te maken. Man, ik werk zo relaxed. Als ik toptarieven bereken, gaan ze bovenop je zitten. Dat wil ik niet. Al mijn offertes zijn ook gelijk akkoord. Daarom heb ik het zo druk. En negen van de tien keer is er sprake van meerwerk. Na afloop is echt iedereen tevreden. Herman den Blijker zei lachend dat hij nog nooit iemand zo enthousiast over zijn eigen plafond had horen praten. Komt omdat ik er veel plezier in heb. Ik werk ook vaak 's avonds en op zondag, als ik het eindresultaat niet wil verklappen.
De horeca is altijd een feestje: opening, etentje, veel mensen. Als een tent eenmaal volloopt, dan heb ik ook geen gedoe meer van dit is niet goed of dat moet anders. Dat is wezenlijk anders dan toen ik nog bij de mensen thuis kwam."

In Café in the City in Rotterdam heeft Kuipers zich uit mogen leven.

Goed beschouwd zijn Kuipers' muurschilderingen kunstwerken. "Maar ik word verlegen als ze me kunstenaar noemen. Wat ik dan wel ben? Ik weet het niet, omdat ik niet altijd weet wat ik doe. Ik voel me af en toe net Bob Ross (een Amerikaanse landschapsschilder, die furore maakte op de televisie met zijn serie The Joy of Painting, red.)."
Kuipers doet zijn werk in zijn eentje, heeft geen personeelsleden in dient. "Ik wil geen aapje leren klimmen. Als mijn lichaam het niet meer kan, dan pas wil ik mensen aannemen. Nu doe ik het lekker alleen", eindigt hij met een brede grijns.

Meer informatie:
We Create Walls
Stef Kuipers
06 53 33 54 43
mail@stefkuipers.com
Facebook: We Create Walls by Stef Kuipers
Instagram: wecreatewalls