Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Duurzame meubilair gemaakt van zwerfplastic'

Multimiljonairs staan in de rij voor idee Nederlandse ondernemer

Begin 2017 stuurde Robert Milder een mailtje naar de BBC met het verzoek of hij mee mocht doen met het Britse televisieprogramma Dragons' Den. Pas een jaar later werd de ondernemer uit Emmen gebeld of hij auditie wilde komen doen. "Ik had er helemaal niet meer aan gedacht", laat hij in een radio-uitzending van BNR weten. Intussen zijn we bijna een jaar verder en is het programma uitgezonden en bekend geworden dat Milder een bedrijfsinvestering van 70.000 pond tegemoet kan zien. Precies het bedrag dat hij wilde.

In Dragons' Den moeten (vaak startende) ondernemers met een goed verhaal proberen investeerders warm te krijgen om geld in hun onderneming te steken. Tijdens de uitzending worden kritische vragen gesteld, waarbij de deelnemers ook de kans lopen om zonder investering, maar met een pak kritiek de studio te moeten verlaten. Dit ging niet op voor Robert Milder, want liefst vier van de vijf multimiljonairs wilden in zijn bedrijf investeren. Uiteindelijk koos hij voor Deborah Meaden. Als het bedrijf eenmaal gaat draaien, kan zij 15% van de nettowinst tegemoet zien.

Zeven jaar geleden nog wilde niemand bij wijze van spreken op een stoel van gerecycled plastic gaan zitten. Laat staan dat er een investeerder geld in wilde steken. Volgens BNR verzweeg circulair ondernemer Robert Milder zelfs dat zijn meubels van plastic waren. Intussen is het 2019 en komt er "een stadion vol te staan met de stoeltjes van zijn bedrijf Van de Sant Innovations en werkt hij samen met hogeschool Saxion om een gebruikersfee te bedenken voor zijn meubels."

Het bedrijf produceert duurzaam meubilair (stoelen en loungebanken) dat voor 75 tot 90 procent uit plastic zwerfafval bestaat. Momenteel telt Van de Sant Innovations vier personeelsleden die in de meubelproductie werkzaam zijn. Mede dankzij de investering van een kleine 80.000 euro kan Van de Sant de capaciteit uitbreiden en nieuwe producten ontwikkelen. "Dit heeft een gigantische impact op mijn bedrijf", stelt hij vast.

Via Youtube is de BBC-uitzending terug te zien:

Bron: www.bnr.nl

Meer informatie:
www.vandesant.com