Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Inkoopvolume per bezoeker nam toe'

Lichte daling bezoekers Domotex 2019

Domotex, 's werelds toonaangevende tapijt- en vloertentoonstelling, werd afgelopen maandag afgesloten in Hannover. Meer dan 1400 exposanten uit ruim 60 landen kwamen naar Duitsland om daar met succes het jaar te starten. 

Met bijna 90 procent van de besluitvormers is de kwaliteit van de bezoekers extreem hoog, wat ook werd bevestigd door exposanten. Door een toenemende concentratie in de markt, noteerde de beurs een lichte daling in bezoekers. Volgens de enquête is de bestelsituatie van exposanten echter stabiel, omdat het inkoopvolume per bezoeker is toegenomen. Het aandeel buitenlandse bezoekers bedroeg ongeveer 70 procent, waarmee het internationale karakter van Domotex als 's werelds toonaangevende vakbeurs wordt bevestigd.



Bezoekersgroei was vooral duidelijk in de detailhandel. Het aandeel van architecten, interieurontwerpers en decorateurs is ook toegenomen. De beurs noteerde een toename van de verkochte tentoonstellingsruimte.

Een belangrijk onderwerp bij Domotex dit jaar waren oplossingen die tapijten en vloerbedekkingen digitaal weergeven. De nieuwe digitale oplossingen variëren van een breed scala aan VR- en AR-toepassingen tot speciale visualisaties voor de gehele marketingmix en software-ontwikkelingen. Ze helpen eindgebruikers bij het selecteren van patronen en collecties en creëren nieuwe kansen voor digitale productpresentatie en marketing.

Bron: Domotex