Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Opgebouwd uit membraan van textiel'

BMW ontwerpt camper van textiel

Het Designworks-team van autofabrikant BMW heeft in samenwerking met The North Face een concept voor een nieuwe camper ontwikkeld. De camper is een lichtgewicht model, dat gebruik maakt van innovaties op het gebied van textiel van The North Face, ooit begonnen als een merk voor actieve bergbeklimmers. Het zogeheten Futurelight concept werd onlangs op de CES-beurs in Las Vegas gedemonstreerd.

De Futurelight camper is geïnspireerd op een ander concept van BMW, de Gina-auto. Net als bij de Gina is de Futurelight opgebouwd uit een membraan van textiel, dat is gespannen over een koepel.

Het membraan van textiel van de Futurelight is vervaardigd door middel van een proces genaamd nanospinning. Dit zorgt voor materiaal dat geperforeerd is met minuscuul kleine gaatjes. Deze gaatjes laten lucht door voor ventilatie, maar zijn te klein om ook water door te laten. Zodoende is het materiaal van de Futurelight zowel luchtdoorlatend als waterbestendig. Een van de redenen voor de ontwikkeling van de Futurelight is om te demonstreren hoe nanospinning kan worden toegepast in verschillende sectoren.

De Futurelight-camper zal in eerste instantie voor consumenten beschikbaar zijn via de collecties van The North Face.

Bron: Designboom