Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Op IMM Cologne

Leolux presenteert aansprekende collectie

De Internationale Möbelmesse in Keulen, die nog tot en met zondag duurt, is voor Leolux het vaste lanceermoment van nieuwe producten. In een stand die werd vormgegeven in samenwerking met designer Edward van Vliet, presenteert Leolux een aansprekende collectie. Met ontwerpen van Edward van Vliet, Gino Carollo en Jan Armgardt. De spil van de presentatie wordt gevormd door de conceptfauteuil Hilco (Patrick Belli) en het bankenprogramma Flint (Beck Design).

Veel ruimte op de Leolux-stand is ingeruimd voor Flint, een tijdloos en karaktervol bankenprogramma. Met organische vormen en royale losse kussens, in stoffen uitvoeringen komt Flint mooi tot zijn recht, maar ook leer is mogelijk. De pootjes kunnen naar keuze worden uitgevoerd in aluminium, lak of Black Chrome. 

In het oog springt het lokale ontwerp Hilco, een product waarmee Leolux laat zien dat ze het terugdringen van de CO2-uitstoot serieus neemt. De conceptfauteuil vormt in Keulen letterlijk het hart van de presentatie. Bij de creatie streefde Leolux naar een volledig lokaal product. Van ontwerp en ontwikkeling, tot grondstoffen en productie. Deze Hilco Prime is bekleed met leer dat in de regio werd vervaardigd, afbreekbaar en 100% traceerbaar tot bij de Limburgse boeren die de huiden leverden. In Keulen presenteert Leolux deze versie naast uitvoeringen in andere de stof- en leerkwaliteiten van de Leolux collectie.

Dat een retro-uitstraling succesvol te combineren is met een eigentijds kwaliteitsproduct, bewijst Leolux met de succesvolle introducties van Jill (Edward van Vliet) en Devon (Jan Armgardt) in de maanden voorafgaand aan IMM. Jill verwijst naar de elegante hotelinterieurs van de 19e eeuw en is leverbaar als fauteuil en long chair. Met Devon bekronen designer Jan Armgardt en Leolux hun lange samenwerking. Dit programma biedt banken en aanbouwelementen, waaronder royale chaise longues, en verruimt het comfort door de verstelbare arm- en rugdelen.

Leolux kiest voor een nieuwe vorm voor de eetkamertafel Bondi. De tafel biedt voldoende ruimte voor vijf of zes gebruikers en kan naar smaak worden afgewerkt; met een blad in noten, eiken of het gebruiksvriendelijke Fenix. De stoelen Mime zijn een goede aanvulling. De Italiaanse designer Gino Carollo gaf het stoeltje een zachte uitstraling, los gestoffeerd met siernaden. Mime is leverbaar als stoel zonder armen of als zitkuipje, en rust op een slede, een draaivoet of een voet op wieltjes. In stof, leer of een combinatie naar keuze.

Meer casual is de barkruk Caron (Frans Schrofer). Deze hoge stoel met lage rug is in zijn vorm en afwerking duidelijk familie van de fauteuils Caruzzo en Cantate en de eetkamerstoel Callas. De handmatig aangebrachte siersteek Artisan is daar het bewijs van. Caron is een comfortabel plekje aan de huisbar, of aan een hoge tafel als Lys (Beck Design), eveneens nieuw van Leolux. De perfecte plek voor een tête-a-tête bij een kop koffie of thee.



De salontafels Tampa (Beck Design) combineren vormen en materialen. Rond, eivormig of boonvormig, in hout, glas marmer of lak. Met een accessoire in de vorm van het dienblad Troy, dat op het frame kan worden weggelegd. Tampa is er overigens ook als bijzetter

Natuurlijke materialen vormen de basis voor de karpetten die Leolux presenteert. Patna wordt volledig van viscose vervaardigd, dat zorgt voor een zachte glans en diepe kleuren. Leverbaar in vijf kleurtonen, met een accent dat in kleine lusjes is verwerkt.
De Adamas kleden zijn direct herkenbaar als ontwerpen van Edward van Vliet. Met kleine kleurige patronen die willekeurig lijken te zijn uitgestrooid over de ruiten of kwadranten die in het kleed geweven zijn. In twee tonen, beige en grijzig-blauw.

Leolux is een Nederlandse meubelfabriek met verkoopkanalen in onder andere Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. De productie van Leolux meubelen vindt plaats te Venlo.

Meer informatie:
Leolux
info@leolux.nl
www.leolux.nl

Publicatiedatum: