Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlands design met een internationale touch

Tijdens IMM 2019, die afgelopen zondag de laatste dag beleefde, toonde interieurmerk Pode een aanvulling op de bestaande collectie meubelen, karpetten en kussens, verlichting en diverse accessoires. Twee jaar geleden werd het interieurmerk internationaal gelanceerd. Het merk uit de keuken van het Nederlandse familiebedrijf Leolux, legt onder creatieve leiding van Studio Roderick Vos de focus op zitmeubelen. Maar ook in andere interieursegmenten blijft het designmerk zichzelf vernieuwen.

Bank Ziggy.

De beursstand toonde een compleet overzicht van een snelgroeiend merk met een internationale uitstraling. Want het mag dan een Nederlands merk zijn, maar net als het moederbedrijf Leolux kiest Pode voor een internationale groep van ontwerpers. Zo tekende het befaamde duo Formstelle (D) dit jaar voor de stoel Tibia, Thijs Smeets (NL) voor Spot en Pascal Bosetti (D) voor Ziggy, het meest omvangrijke bankenprogramma in de collectie van designer Pascal Bosetti, die eerder de succesvolle stoel Nihan ontwierp. Ziggy is een modulair programma, alle elementen kunnen vrijstaand of gekoppeld worden ingezet en kunnen worden uitgebreid met comfortabele rug- en lendenkussens en accessoires.

Fauteuil Tibia.

Het Duitse ontwerpbureau Formstelle heeft fauteuil Tibia ontworpen. Alle stoffen en leersoorten van Pode kunnen op Tibia worden aangebracht terwijl voor de poten een kleur naar keuze geselecteerd kan worden.


De draaifauteuil Spot ontworpen door Thijs Smeets is een comfortabele stoel met volop keuzemogelijkheden. Stof of leer, een hoge of een lage rug, een houten of metalen draaivoet, in twee zithoogtes leverbaar en talloze kleurafwerkingen. 

Bijzetter Bayan.

De accessoires komen voor rekening van Roderick en Claire Vos. Meest in het oog springt de organische bijzetter Bayan, een oosterse trommel van een verrassend materiaal: aardewerk, met een geglazuurd oppervlak in meerdere kleurstellingen.
Roderick Vos is ook het brein achter Tubble, een tafelserie met organisch gevormde bladen in marmercomposiet, massief eiken of lak. 

Staande lamp Pylaz.

De verlichtingscollectie die Pode vorig jaar introduceerde, wordt nu aangevuld met een vierde item: Pylaz, een staande lamp met een buigbaar frame en een draaibare kap. Pode breidt ook haar serie karpetten en kussens uit. Het karpet Rye werd ontworpen door de Belgische designer Maghalie Dooms. Handgeweven met wol en katoen en keuze uit vijf verschillende kleuren, elk in vier verschillende formaten.

Diverse kussens ontworpen door Claire Vos.

Die keuze biedt ook de serie Punto-karpetten van Claire Vos: dezelfde materiaalsamenstelling, maar nu voorzien van een eigentijds cirkelpatroon, in drie kleurtinten, elk in twee formaten. De kussens Abstract en Cadre die Claire Vos ontwierp met telkens zes varianten completeren het nieuws van Pode.

Meer informatie:
Pode
www.pode.eu

Publicatiedatum: