Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Chroomstalen frame dat wat wegheeft van een kooi

Stoel van topontwerpers in nieuw jasje

Het Italiaanse Cassina heeft een nieuwe uitgave geïntroduceerd van de LC2. Dit is een kubistische stoel, die oorspronkelijk in 1928 werd gecreëerd door de ontwerpers Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand.

De stoel heeft met een elegante zwart-witte stoffering een nieuw jasje gekregen. De nieuwe uitgave van de stoel valt samen met de presentatie van het boek Cassina As Seen by Karl. De stoel is gemaakt van een chroomstalen frame, dat wat wegheeft van een kooi. Het frame houdt de in leer gevoerde kussens op zijn plek. De nieuwe versie van de LC2 is onderdeel van de I Maestri di Cassina-collectie, die ook andere nieuwe uitgaves van topontwerpers uit de twintigste eeuw bevat. De zwart-witte versie van de LC2 is alleen dit jaar beschikbaar.

De LC2 werd voor het eerst aan publiek getoond in Parijs in 1929. De stoel werd al snel gezien als de archetypische moderne luie stoel. Le Corbusier en Pierre Jeanneret waren twee neven, die van 1922 tot 1927 met elkaar samen werkten aan het ontwerpen van meubelen. In 1927 werd de toen veelbelovende ontwerper Charlotte Perriand aan het team toegevoegd, waarna de drie ontwerpers met succes tot 1937 samen nieuwe creaties ontwikkelden.

Bron: Design Best