Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
''Tevens werd geïnvesteerd in eigen fabriek''

ACE nieuw op markt van kokend-water-kranen

De merknaam ACE, die wordt gepresenteerd op LivingKitchen in Keulen, is nieuw op de markt van kokend-water-kranen. Maar de producent ervan is zeker geen nieuwkomer, zo vertellen Harry Brouns en Ron Houter namens het bedrijf Unito. “APS Technologies is al jarenlang actief in electronic manufactoring services, het ontwikkelen en produceren van elektronica en systemen. Unito, het zusterbedrijf van APS, ontwikkelt en produceert het bedrijf tevens eigen producten. Een van de projecten voor derden was het leveren van seriematig geproduceerde kokend-water-kranen, ook in Nederland. Tevens ontwikkelde het technologie achter elektronische 4-in-1 en 5-in-1 kranen. Die systemen hebben we ook acht jaar geleverd, tot dit jaar. Mede door de veranderde marktstructuur en gewijzigde partnerschappen besloten we drie jaar geleden al om de door ons ontwikkelde kranen zelf te gaan produceren en leveren. We gingen in een eigen merk voor watersystemen investeren: het merk ACE. Twee jaar geleden hebben we op LivingKitchen aan de hand van prototypes de bezoekers gevraagd naar de behoeften op dat gebied.” 

Boilers en chillers
Naast Harry Brouns werd vanaf dat moment ook Ron Houter, met ruime ervaring op de Nederlandse keukenmarkt, bij de business-developement betrokken. “Dat leidde ertoe dat we als Unito dit najaar de eerste ACE watersystemen op de Nederlandse markt konden introduceren. Maar tevens werd er geïnvesteerd in een compleet nieuwe, eigen fabriek voor watersystemen waar boilers en chillers geproduceerd worden. De ontwikkelde kranen en elektronica, de boilers en de chillers zijn daardoor allemaal in eigen hand gehouden. Het is door ons ontwikkeld en wordt nu als één systeem geproduceerd. Ook de service in Nederland is optimaal geregeld door middel van een zeer ervaren serviceorganisatie.”

Volop mogelijkheden
De kokend-water-markt heeft nog volop mogelijkheden. “Momenteel wordt in Nederland één op de drie keukens die worden verkocht inmiddels voorzien van een kokend-water-kraan. Dat betekent echter dat twee van elke drie keukens er nog geen heeft, mede vanwege de prijs ervan. Aangezien wij als ontwikkelaar en producent het hele traject in eigen hand hebben, kunnen we ook het prijsaspect goed beheersen. We willen met het merk ACE namelijk tegen een zeer betaalbare prijs toch de beste kwaliteit leveren, met een toegankelijk, mechanisch, eenvoudig te begrijpen product. We brengen als eerste de ACE Boil op de markt, een 3-in-1 mechanisch model kokend-water-systeem. Een 5 liter boiler met een eenvoudig te installeren kraan, maar wel robuust en van een goede kwaliteit, met alle bijbehorende beveiligingen, voor een scherpe prijsstelling. Dat wordt uitgerold naar een portfolio van verschillende systemen. De ACE Boil is inmiddels op voorraad in Nederland vanuit ons logistieke centrum in Venlo.”

Op LivingKitchen wordt dit concept op een ruime stand van 42 vierkante meter met concrete producten -zoals de ACE Boil en de ACE Chill met gekoeld water- uitgebreid gepresenteerd voor relaties in Nederland, Duitsland en Scandinavië.
Het bedrijf is te vinden in Hal 4.2, stand B011.

Merknaam Unito
Naast de ACE kranen ontwikkelde Unito onder eigen merknaam ook watersystemen die voorzien zijn van smart, connected technologie. “Deze Unito producten zijn bedoeld voor het high end segment van de markt. De systemen bieden naast kokend water ook gekoeld water en water met koolzuur. Vanaf de iPhone kan men zelfs de watertemperatuur van de kraan instellen en de grootte van de bubbeltjes koolzuur; en tevens krijgt men bijvoorbeeld informatie over het filter in de kraan.”

Meer informatie:
ACE - Unito Smart Technologies 
www.unito-tech.com

Publicatiedatum: