Over verlichting in vorm van kerstboom

Groothandel Edelman wint kort geding van Casa

Groothandel Edelman uit Reeuwijk heeft een kort geding gewonnen van interieurwinkel Casa. De winkelketen had kerstverlichting in het assortiment genomen die erg leek op de verlichting van de groothandel. Dit meldt RetailTrends

De in Reeuwijk gevestigde groothandel kwam er vorig jaar achter dat zijn kerstboomverlichting wel heel erg op die van de bekende winkelketen Casa leek. Het gaat hierbij om de kerstboompjes en -sterren met verlichting. De voorzieningenrechter in Amsterdam deed vorige maand uitspraak over de zaak en vond echter dat er geen inbreuk was gedaan op het auteursrecht. Hij deed geen uitspraak over de gemeenschapsmodelrechten.

Dat werd onlangs wel gedaan, en hierbij heeft de rechtbank geoordeeld dat de verlichte kerstboom wel een eigen karakter heeft en inbreuk doet op het gemeenschapsmodelrecht van de groothandel. De verlichte boom van Casa heeft namelijk dezelfde uitstraling als die van de groothandel. De winkelketen moet de betreffende kerstboom binnen de Europese Unie uit de schappen halen. 

In Nederland zijn de afgelopen tijd tal van Xenos-winkels omgebouwd tot Casa. Het assortiment van het van oorsprong Belgische Casa bestaat uit decoratie- en geschenkartikelen, huishoudtextiel, keukenaccessoires en meubelen voor in en rond het huis. 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven