Ruimte voor 6810 mensen, huurkosten € 2685 per maand

Italiaans concept voor drijvend woonblok

Het Italiaanse bureau Hov heeft een concept ontwikkeld voor een zogeheten “flolony”. Het woord flolony is een samentrekking van het Engelse werkwoord “to float” (drijven) en het Engelse woord voor kolonie. De flolony komt neer op een verplaatsbaar drijvend wooncomplex met eigen energiebronnen. Het schip is zo ontworpen dat het voor alle zeeomstandigheden geschikt, is waaronder ook extreme omstandigheden.

Net als bij een ijsberg steekt een deel van de flolony boven het water uit, terwijl de rest onder water zit. Het deel dat boven water uitsteekt is voorzien van systemen die moeten zorgen voor de maximale hoeveelheid benodigde water en licht.

Hov heeft het concept ook voorzien van een sociaal model, dat een scenario geeft over hoe de flolony zou kunnen worden gefinancierd. De bouwkosten van het schip zijn verdeeld per persoon aan de hand van het aantal inwoners, samen met de kosten voor onderhoud, dienstverleningen en bemanning. Ook zijn er andere sociale modellen mogelijk, waarbij bijvoorbeeld geen kosten worden gemaakt voor bemanning, omdat de inwoners zelf deze taken voor hun rekening nemen. De flolony vormt hoe dan ook een complex model, waarbij sprake is van kleine, nauw verbonden woongroepen.

De flolony is bedoeld voor mensen die voor langere tijd op open zee wensen te leven. Het schip moet volledig autonoom zijn. Afhankelijk van de aanwezige uitrusting en voorraad kan de flolony voor periodes van een paar maanden tot enkele jaren zelfstandig voortbestaan. Het schip wordt door de zeestroom meegenomen over routes rondom de evenaar. Energie wordt onder andere verkregen door middel van zonnepanelen en van diepe thermale bronnen.

Vergelijking van de lengte met andere schepen.

De flolony van Hov heeft een lengte van 395,3 meter en een hoogte van 180,8 meter. Het schip biedt ruimte voor 6.810 mensen, inclusief een bemanning van 930. De bouwkosten worden geraamd op $2,97 miljard (€2,57 miljard). De huurkosten per persoon zouden per maand neerkomen op $ 3100 (€ 2685).

Meer informatie:
HOV Architecten
hov@hov.it 
www.hov.it 

Bron: Designboom


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven