Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
''Hele jaar volgepland voor Europa-tour''

Mobitec rijdt naar de klant met showroombus

Het Belgische Mobitec bekijkt het ook van een andere kant. Arend-Jan Broekmans, vertegenwoordiger projectmarkt Mobitec: ''Veel bedrijven gaan ervan uit dat iedereen naar beurzen komt om de nieuwste collecties te bekijken. Echter niet iedereen heeft daar tijd voor. Daarom rijdt Mobitec al jaren door Europa met een speciale showbus om de bestaande en nieuwe collectie op locatie aan klanten te presenteren." 



De bus is een rijdende showroom en rijdt vrijwel continu door Europa. Het hele jaar is al volgeboekt. Er wordt vooraf een jaarprogramma opgesteld, waarbij de chauffeur altijd mee gaat en de vertegenwoordiger van het betreffende gebied naar de bus rijdt. De ritten vinden plaatsen van Zwitserland tot bovenin Nederland. 

Een overzicht van de binnenkant. 

''De reacties zijn erg positief. Dit omdat we een uniek concept hebben'', aldus Arend-Jan Broekmans. ''Onze klanten bestaan bijvoorbeeld uit ondernemers van de projectmarkt, maar ook de retailmarkt. Wanneer de bus aangekomen is op locatie kan de klant gelijk de producten testen, voelen en ze in een mooie, ingerichte setting zien staan. De collectie bevat niet alleen de nieuwe producten, maar ook bestaande.''

Ook wordt de bus naar architecten en -bureaus gereden. Naast de producten die gepresenteerd worden in de 'showwagen', is de bus aangevuld met tal van stalen en presentaties. ''Wij bepalen zelf wat we onder de aandacht willen brengen.''

Mobitec is in 1990 opgericht en heeft van de gestoffeerde stoel zijn stokpaardje gemaakt. Naast stoelen heeft het Belgische bedrijf ook tafels in de collectie, verkrijgbaar in vele uitvoeringen en afmetingen. 
''We leveren uitsluitend aan de vakhandel. Enerzijds aan de retail en anderzijds aan projectinrichters die gerelateerd zijn aan onder meer de sectoren zorg, horeca, kantoor en overheid.''

Vandaag de dag is Mobitec, naar eigen zeggen, een belangrijke fabrikant van stoelen in Belgiƫ met in totaal bijna 500 werknemers verdeeld over verschillende productiebedrijven.

Meer informatie:
Mobitec
Tel: +32 87 59 69 69 
www.mobitec.be
Foto's: Arend-Jan Broekmans