Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Forbo Flooring gaat partnerschap aan met BNA

'Samenwerking moet leiden tot innovaties en verdere verduurzaming gebouwwereld'

Forbo Flooring werkt sinds 1 januari samen met de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) in de vorm van een partnerschap. De vloerproducent hoopt met de samenwerking en de daarmee samengaande kennisoverdracht haar producten en diensten nog beter en duurzamer te maken om zo te komen tot een 100% schone en gezonde leefomgeving. De dialoog met de BNA - die aanstuurt op maatschappelijke verandering - en haar bevlogen architecten is voor Forbo en haar toekomst heel erg belangrijk.

Daarnaast wil de vloerproducent de beroepsgroep van architecten graag op de hoogte houden van haar laatste ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld de introductie van de nieuwe, bijna circulaire, CO2-neutrale Marmoleum Marbled collectie. Forbo gaat voor een langdurig partnerschap met de BNA in haar zoektocht naar duurzame verbindingen om zo samen de gebouwwereld te veranderen en een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat.

Ook voor de BNA staan duurzaamheid en een gezonde leefomgeving centraal in de komende jaren. Zo riepen Nathalie de Vries (voorzitter BNA) en Fred Schoorl (directeur BNA) onlangs de branche nog op zich gezamenlijk nog meer te verbinden aan de maatschappelijke agenda. De maatschappelijke, ecologische en sociale noden vragen om opgepakt te worden, aldus de BNA-bestuurders. De BNA wil graag werken aan een branche waarin het leuk en goed werken is, waarin de branche vol overtuiging en passie bijdraagt aan meer gebouwd geluk.

Het afgelopen jaar heeft de BNA met het megaproject Stad van de Toekomst (meer dan 1.000 betrokkenen) en het manifest ‘Wij Gaan circulair!’ ook het spreekwoordelijke steentje bijgedragen. De BNA-bestuurders: ‘Als wij kijken wat er nu in de wereld gebeurt - klimaat, energie, oorlogen, vluchtelingen, populisme, dictaturen - dan is het toch prachtig dat wij ook als collectief, de wereld van architecten en ruimtelijk ontwerpers, een betekenisvolle reis zouden kunnen maken for the greater good!’

Forbo sluit zich hier volledig bij aan. Alhoewel het bereiken van de CO2-neutrale Marmoleumstatus een belangrijke prestatie is voor Forbo in haar streven naar betere omgevingen, concentreert de duurzame toekomst van de vloerproducent zich op 100% gezonde gebouwen en circulariteit om zo het Klimaatakkoord van Parijs een flinke stap voor te blijven. Forbo gaat bijvoorbeeld actief Marmoleum afval inzamelen bij klanten om opnieuw te verwerken tot Marmoleum en denkt ook na over hoe de reststroom Marmoleum tot een nieuw product kan worden verwerkt.

Meer informatie:
Forbo Flooring
www.forbo-flooring.nl
contact@forbo.com 
www.bna.nl 

Publicatiedatum: