Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scandinavisch label onthult 'eenvoudige' designstoel

Het in Denemarken gevestigde Muuto wil het Scandinavisch vakmanschap combineren met een moderne ontwerptaal. Dit heeft geresulteerd in de Cover Lounge Chair; een eenvoudig ontwerp, met een verfijnde expressie. Het ontwerp heeft een grootse zitplaats terwijl het weinig ruimte inneemt in de kamer. Het ontwerp wordt aangevuld met details als een gebogen rug, houten armsteunen en licht gekromde zitting, bestemd voor elke privé- of professionele ruimte.

Ontwerper van de stoel is Thomas Bentzen. Hij is voormalig ontwerper bij Studio Louise Campell en startte in 2010 zijn eigen studio. Ook is de ontwerper medeoprichter van het designcollectief Remove en zijn producten hebben internationale erkenning gekregen op beurzen en tentoonstellingen over de hele wereld. 



De Cover Lounge Chair is gemaakt van geperst hout. Het hout wordt over de poten en rugleuning van de stoel gevouwen. Deze technisch innovatieve houtlaag helpt de elementen van de stoel aan elkaar te hechten. De stoelen zijn gestoffeerd met textiel van Kvadrat of verfijnd leer. De eiken versie is PU gelakt en gecombineerd met geperst eiken fineerhout. Het frame is gemaakt van massief beukenhout. Bij de gekleurde versie zijn de stoel en zitting gemaakt van as, terwijl het frame en de poten zijn gemaakt van massief beukenhout.

Verkrijgbaar in zwart, lichtgrijs of een natuurlijke eiken kleur. Consumenten hebben ook de mogelijkheid om te kiezen voor een gestoffeerde stoel in textiel of leer.

Meer informatie:
Muuto
jm@muuto.com 
www.muuto.com

Publicatiedatum: