Ontwerpers zoeken bewust de grenzen van materiaal op

Nieuwe collectie glazen van ivoorporselein en kristalglas is zo dun als een eierschaal

Het in Londen gevestigde Studio Vit heeft een collectie van handgemaakte tafelobjecten gecreëerd van kristalglas en ivoorporselein. De objecten zijn zo dun mogelijk gemaakt, in zoverre dat dat met dit materiaal mogelijk is.

De Vessels-collectie bestaat uit drie wijn- en waterglazen en twee karaffen van kristalglas, gecombineerd met twee thee- en koffiemokken en een melkkan van ivoorporselein. Elk stuk van de collectie is uniek en varieert lichtelijk in vorm en dikte. De objecten van kristalglas zijn ambachtelijk geblazen. Het ivoorporselein is zo dun, dat het door Studio Vit wordt vergeleken met een eierschaal. Er is door de Zweedse ontwerpers Helena Jonasson en Veronica Dagnert bewust een poging gedaan om de grenzen van het materiaal op te zoeken.

De Vessels-collectie verwijst naar de achtergrond van de twee ontwerpers op het gebied van minimalisme. Ook doen de objecten denken aan Japanse esthetiek wegens de simplistische schoonheid en de manier waarop het materiaal is toegepast. De objecten zijn zo dun mogelijk, om zo een drinkervaring te creëren waarbij de gebruiker zo dicht mogelijk bij de vloeistof kan komen. De studio omschrijft zijn producten als middelen die ruimte voor leven maken binnen een lawaaierige wereld. Vessels is volgens Studio Vit in die zin meer dan alleen maar een functioneel object. De mokken en glazen zorgen voor rust in het tumult van alledag.

Bron: Dezeen


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven