Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Gouden samenwerking bekroond met nieuw ontwerp

Bekende ontwerper en meubelbedrijf vieren 50-jarig jubileum met bank 7950 Allure

Speciaal voor de 50-jarige samenwerking met meubelbedrijf de Dutch Gelderland Group heeft Jan des Bouvrie de bank 7950 Allure ontworpen. De ontwerper werkt al sinds januari 1969 voor de Gelderland Group. Des Bouvrie: "Een meubel moet in de eerste plaats de mens dienen, het moet comfortabel zijn, je moet je er lekker in voelen."

Volgens het meubelbedrijf is het een team met allure: Gelderland + Des Bouvrie. "Dat mogen we wel stellen nu het exact 50 jaar geleden is dat Jan des Bouvrie bij Gelderland debuteerde met de fameuze kubusbank. Vele designklassiekers volgden. De gouden samenwerking wordt bekroond én voortgezet met een fonkelnieuwe bankenserie onder de toepasselijke naam Allure."

"Allure is een eigentijdse schoonheid die zich voegt naar het urban living van nu. Daarin draait het om flexibiliteit, karakter, behaaglijkheid en beleving. Deze compacte (hoek)bank heeft een massief beukenhouten romp met nosagvering, de zitting en rug zijn opgebouwd uit hoogwaardig koudschuim. De bank is voorzien van afneembare bekleding en poten in glanzend aluminium of zwart structuur."

Gelderland Groep staat voor duurzaamheid en zitcomfort. Alle meubels worden, door ervaren vakmensen met grote liefde voor het vak, ambachtelijk gemaakt in Nederland. Dat is al zo sinds 1936. Omdat de oprichter gecharmeerd was van Scandinavisch design, werd al vroeg gekozen voor een moderne vormgeving en hoekige vormen.

Jan des Bouvrie werkte na zijn opleiding aan de Rietveld-academie te Amsterdam in de meubelzaak van zijn ouders. Nu is hij eigenaar van het toonaangevende interieurinstituut het Arsenaal met een eigen ontwerpstudio. De ontwerpen van Jan des Bouvrie zijn in de loop der jaren beloond met talloze prijzen en onderscheidingen, waaronder de Cultuurprijs in 1974, de Stijlprijs voor zijn fauteuil 5470F in 1990 en de Meubelprijs voor de zitmeubelserie 6430 in 1999.

Meer informatie:
Gelderland Group
info@gelderlandgroep.com
www.gelderlandgroep.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven