Producent van badkamer- en sanitairmeubelen viert 80-jarig bestaan

CEO Koen Ducatteeuw: "We hebben een jong team dat altijd voorop loopt en steeds verrast"

Algemeen directeur Koen Ducatteeuw kent zijn 80-jarige bedrijf Detremmerie van haver tot gort. Hij begon er 27 jaar geleden als showroomverkoper, werd daarna vertegenwoordiger, klom vervolgens op naar de functie van verkoopdirecteur, groeide door naar productmanager en is thans CEO. Als toonaangevende producent van badkamermeubelen en sanitair, is het familiebedrijf vertegenwoordigd in liefst 424 showrooms in de Benelux.
"We zijn in al die jaren geleidelijk gegroeid. In de afgelopen tien jaar hebben we er overigens geen klant meer bijgekregen, omdat we ze allemaal al hebben", klinkt het zelfverzekerd. In het komende jubileumjaar is Detremmerie ook nog eens genomineerd als een van de Trends Gazellen 2019.

Algemeen directeur Koen Ducatteeuw met salescollega Matthias Cottenier.

In 2019 bestaat Detremmerie precies 80 jaar. Het bedrijf startte ooit met de productie van ramen en deuren, later gevolgd door keukens. In 1979 werd een begin gemaakt met het produceren van badkamermeubelen. Dat werd direct een succes. Omdat de keukens zo'n tien jaar geleden nog maar 10% van de totaalomzet uitmaakte, werd hiermee gestopt en richtte Detremmerie zich daarna volledig op de badkamermeubelen en het sanitair.
"In de afgelopen 80 jaar zijn we geleidelijk gegroeid en hebben we alle potentiële klanten veroverd. We hebben met onze meubelen ten opzichte van andere producenten altijd een beetje vooruitgelopen", geeft Koen Ducatteeuw aan. Dat doet Detremmerie nu met het zelfbedachte No Limit-concept (vrij vertaald: alles kan). Daarmee kan er keuze worden gemaakt uit liefst 192.000 artikelen die kunnen worden gecombineerd tot dé opstelling die de klant wil. Gepersonaliseerde badkamers dus die volgens Ducatteeuw net dat tikkeltje meer hebben. 

Structure beton dark.

Eigen architect
"Goed dat het aan onze producten niet te zien is dat we 80 jaar bestaan. Gelukkig worden we nog steeds omschreven als de ‘haute couture’ van de badmeubelen en een ‘créateur de tendances’. Leuk, maar dit moeten we wel elke dag opnieuw verdienen. We moeten ons ook elke dag opnieuw uitvinden."
Onlangs is het assortiment No Limit uitgebreid met zwarte profielen en twee nieuwe matte kleuren, namelijk Dark Ecru en Cloud Grey, die op alle kasten leverbaar worden. De No Limit 20 wordt verder uitgebreid met kortere kastjes en open rekjes. "Naast onze No Limit-reeks verschijnt ook een Architect-lijn: dit betekent wastafels, spiegels en passtukken op maat. Hiermee wordt de klant de eigen architect van zijn badkamer. Dit alles kan digitaal met onze configurator, zowel thuis of met professionele ondersteuning in onze showroom of in een van onze 424 showrooms in de Benelux.
Het nieuwe assortiment spiegels met zwarte randen doet het overigens al super. Maar als kroon op een super deluxe badmeubel kan men voortaan ook kiezen uit een collectie marmerbladen en bladen uit beton. Zo wordt de keuze compleet naast het kunstmarmer, solid surface, mineral stone en de keramische wastafels." 
Op Batibouw in Brussel, die eind februari plaats vindt, worden alle nieuwe items getoond.

De architect light marmer emparador brown.

Geschikte partner
Detremmerie zit in Beveren-Leie (West-Vlaanderen). Ooit werkten er 100 mensen, anno 2018 zijn dat er 70. "We draaien daar niet minder omzet door. Integendeel. Onze productie is geoptimaliseerd, waardoor er ook minder mankracht nodig is. Onze omzet bedraagt dit jaar ruim 17 miljoen euro." 
De afzetmarkt situeert zich vooralsnog in de Benelux. Stiekem kijkt Ducatteeuw naar Duitsland en Frankrijk (in en rond Parijs), maar daar is nog geen geschikte partner gevonden.
De toekomst ziet er vooralsnog goed uit. "We hebben veel private labels afgesloten met klanten. Ook de vtwonen-lijn in Nederland produceren wij", legt Koen Ducatteeuw uit.
Hij is uitermate blij met zijn collega's. "We hebben een jong team dat altijd voorop loopt, steeds opnieuw verrast met originele en aangepaste ontwerpen, materialen en productiemethodes. Dat maakt me blij."

De architect black.

Genomineerd
Ook trots is Ducatteeuw dat zijn bedrijf voor 2019 genomineerd is als een van de Trends Gazellen 2019. Trends Gazellen zijn snelgroeiende bedrijven die een integraal onderdeel van het economische landschap van België vormen. Detremmerie is een competitieve onderneming die het ondernemingsklimaat in de regio positief beïnvloed. "Het is een krachtbron van innovatie en werkgelegenheid die een inspirerend rolmodel voor andere bedrijven is", zo meldt de redactie van Trends, dat de prijzen in het leven heeft geroepen. Trends Gazelle word je op basis van harde groeicijfers: groei in omzet, groei in personeel en groei in toegevoegde waarde. Mooie woorden voor een 80-jarige!

Meer informatie:
Detremmerie n.v.
Spijkerlaan 153
8791 Beveren-Leie
0032 56 71 46 01
0032 56 70 42 99
info@detremmerie.be
www.detremmerie.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven