Van der Valk hotel kiest voor Mosa Solids

Het Van der Valk-hotel in Antwerpen is betegeld met tegels van Mosa Solids met een omvang van 90 bij 90 cm. Volgens Monique van der Linden, de interieurdesigner van het Van der Valk-hotel, was het al even geleden dat het hotel een nieuwe vormgeving had gekregen. “De eigenaren wilden het interieur naar een hoger plan tillen. De gehele vloer is daarom nu vernieuwd. De verschillende ruimtes van deze vloer worden met glazen wanden van elkaar gescheiden. De eigenaren wilden nadruk leggen op ambacht. Er is daarom voor natuurlijke materialen gekozen, zoals ijzer en leer. Net als in andere Van der Valk-hotels was het doel een warme en vriendelijke sfeer.”

De Mosa Solids passen perfect bij deze doelstelling. De Soldids-tegels hebben een zakelijk doch dynamisch karakter dankzij de textuur van de tegels, die per tegel uniek is. Volgens Van der Linden geeft dit een natuurlijk uiterlijk, dat perfect aansluit bij het concept van de vormgeving. “Onze voorkeur ging uit naar de grijze tint vanwege het ruigere karakter hiervan. De tegels doen hierdoor wat denken aan leisteen.”

Ook hebben de Mosa Solids praktische eigenschappen die van belang voor het hotel waren. De grove textuur zorgt ervoor dat gasten niet uit kunnen glijden als de vloer nat is. Ook zijn de tegels stevig en glad genoeg genoeg om rollende koffers aan te kunnen. Verder zorgt het relatief grote formaat van de tegels voor een ruimtelijke illusie. Door de grote tegels lijken kleine ruimtes groter.

Het network van Van der Valk beslaat de hele wereld. De hotelketen wil in zijn interieur een moderne en toch ook huiselijke sfeer. De eigenaren van de verschillende hotels kunnen echter naar eigen inzicht hun interieur volgens dit concept inrichten.

Voor meer foto's: Architonic


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.