Zuid-Afrikaanse ontwerper Porky Hefer:

''Het design is fantastisch en beetje belachelijk''

De Zuid-Afrikaanse designer  staat bekend als een van de meest getalenteerde ontwerpers van Afrika. Zijn ontwerpen bestaan uit wilde wezens en fantasiedieren, die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. De kunstwerken zijn door lokale ambachtslieden tot leven gekomen. 

De ontwerper noemt zijn werk fantastisch en een beetje belachelijk. ''Het is vergelijkbaar met de manier waarop je je voelt na het beklimmen van een orka-stoel of het klimmen op een luipaardtak. Het kinderachtige, maakt het fantastisch. Ik vind het leuk dat het wordt beschouwd als een verzonnen object.''

Hefer is 16 jaar actief geweest in de reclamewereld. In die tijd werkte hij als creative director bij kantoren in Kaapstad en New York. Hier werd hij een van de meest bekroonde creatievelingen van Zuid-Afrika. De ontwerper realiseerde zich, dat hoe hoger hij kwam, hoe minder hij persoonlijk creëerde. In 2007 liet hij reclame achter om een ​​creatief adviesbureau, Animal Farm, op te richten. Vier jaar later richtte hij Porky Hefer Design op. 

Hefer concentreert zich op conceptuele voorschriften, die zich in driedimensionale vormen manifesteren in verschillende uitvoeringen, van openbare sculptuur tot product- en meubeldesign. Geïntrigeerd door de reacties en energie dat een stuk kan teweegbrengen, omarmt hij Afrika en de vaardigheden die op de lokale markt gemakkelijk beschikbaar zijn, in plaats van buitenlandse processen na te streven. Hefer ziet schoonheid in het functionele, gewone en afgedankte. 

Meer informatie:
Porky Hefer
www.animal-farm.co.za


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.