Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Combinatie van wol en polyester als alternatief voor leer

Kvadrat bekleedt de Range Rover Evoque

De nieuwe Range Rover Evoque krijgt opties voor bekleding van diervriendelijk materiaal. De auto werd onlangs in Londen geïntroduceerd. De nieuwe versie heeft verschillende mogelijkheden wat betreft aankleding en interieur. “We hebben opties voor het traditionele leer dat onze klanten van ons zouden verwachten. Maar we hebben ook premium alternatieven hiervoor ontwikkeld, zoals materiaal dat geen gebruik maakt van leer", aldus Land Rover-ontwerper Frascella.

De nieuwe Range Rover Evoque

Volgens Frascella komen de nieuwe materiaalkeuzes tegemoet aan de vraag vanuit de consument naar duurzame en ethisch verantwoorde opties. “Het luxe marktsegment heeft zich snel ontwikkeld", aldus de ontwerper. “Mensen willen meer weten over wat ze kopen, hoe het wordt gemaakt en waar het vandaan komt. We moeten dit in acht nemen en keuzes aanbieden die de normen en waarden van onze klanten weergeven.”

Een van de alternatieven voor leer is een combinatie van wol en polyester, dat is ontwikkeld in samenwerking met het Deense textielbedrijf Kvadrat. “Kvadrat is een Europese marktleider op het gebied van premium-textiel. Het bedrijf paste daarom perfect bij ons voor samenwerking", zegt Frascella. “Wol is een geweldig materiaal. In een warm klimaat helpt het voor afkoeling, terwijl het in een koud klimaat je juist warm houdt.”

Bekleding ontwikkeld in samenwerking met Kvadrat.

Het materiaal bestaat voor 30% uit wol en voor 70% uit polyester. Het materiaal is verkrijgbaar in de kleuren wit en grijs en wordt in de stoelen van de Range Rovers gecombineerd met kunstmatige zijde van het bedrijf Miko.

Een ander alternatief voor leer wordt Eucalyptus Melange genoemd. Dit is een hybride materiaal dat voor een deel is vervaardigd van planten. Het materiaal bestaat voor 30% uit vezels die worden gewonnen uit de stammen van eucalyptusbomen. De overige 70% is polyester.

Zowel het materiaal van Kvadrat als Eucalyptus Melange zijn net zo stevig als leer. Ook is het materiaal ze goed schoon te maken.

Bron: Dezeen


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven