Fabrikant van huishoudelijke apparatuur zet 3D-printer in voor maken van reserveonderdelen

Whirlpool is een partnerschap aangegaan met Spare Parts 3D in Frankrijk. Het bedrijf wil een 3D-printproject starten voor de productie van reserveonderdelen en hoopt het gebruik van 3D-printtechnologie├źn te ontwikkelen om de aftersalesdiensten te verbeteren. 

Het eerste 3D-geprint product dat Whirlpool liet maken, was een drukknop, gemaakt in Nylon. "Spare Parts 3D gaf me een helder en nuttig beeld van het gebruik van 3D-printen in ons bedrijf", zegt Whirlpool EMEA-consumentendiensten en kwaliteitshoofd Franco Secchi.

"Ik weet dat we geen grote productiepartijen met deze technologie kunnen maken, maar dit is een uitstekende manier om het geleidelijk verdwijnen van bepaalde producten en eventuele tekortkomingen op te lossen, die over het algemeen in kleine volumes worden opgevuld. Op deze manier kan 3D-printen een directe impact hebben op onze klantenservice."

Spare Parts 3D-CEO Paul Guillaumot: "We zijn trots om Whirlpool te beschouwen als een van onze meest waardevolle partners. Vastleggen in 3D-printen is een bewijs van een creatieve mindset en leiderschap voor zo'n bekend bedrijf. We zijn blij om Whirlpool te inspireren en te helpen met innovatie."

Bron: KBBdaily

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.