Bijzondere meubelen en spiegels voor de badkamer

Ontwerpstudio Duravit valt in de prijzen

De Duitse ontwerpstudio Duravit heeft tijdens de 2018 German Design Awards een aantal prijzen voor zijn creaties gekregen. Het bedrijf kreeg een eervolle vermelding voor zijn merk Brioso en won met zijn producten Xsquare, Shower+Bath en Durasystem.

Brioso is ontwikkeld door Duravit in samenwerking met de ontwerper Christian Werner. Het merk betreft meubelen en spiegels voor badkamers, die worden gekenmerkt door nauwkeurige en genuanceerde geometrische verhoudingen.

XSquare is ontwikkeld in samenwerking met Kurt Merki jr. als een aanvulling op de Durasquare-wastafels. De Xsquare-meubelen zijn voorzien van een chroom profiel, dat het frame van het object benadrukt.

Shower+Bath is een combinatie van badkuip en douchecabine in een. Dankzij de geïntegreerde glazen deur kan de badkuip met gemak in een open douche worden getransformeerd.

Durasystem is een reeks aan installatieframes voor de badkamer. Door middel van elektronische sensoren achter wit glas kunnen systemen zoals verlichting worden bediend.

De German Design Award is een prijs met internationaal prestige, die wordt uitgereikt door de Rat für Formgebung (Raad voor Vormgeving). Het doel van de prijzen is erkenning voor innovatieve ontwerpen.

Duravit won eerder in 2018 al zo’n tien prijzen, waaronder de IF Award, de Red Dot Award en nu dus ook de German Design Award. Sinds het bedrijf in de jaren ’90 werd opgezet, heeft Duravit al zo’n 170 prijzen voor ontwerpen mogen ontvangen.

Bron: Sadecor


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.