Woning bevat leef- en slaapruimte voor totaal acht personen

Prefabhuis op afgelegen bergtop geplaatst

De Italiaanse architecten Dini en Stefano Girodo hebben een klein prefabhuis ontwikkeld, dat is geplaatst op een afgelegen bergtop in de Apuaanse Alpen in het noorden van Italië. De locatie van het prefabhuis bevindt zich op een hoogte van 3290 meter boven de zeespiegel.

Het huis is door de architecten ontwikkeld vanuit het instituut voor bergarchitectuur van de Politecnico Di Torino in samenwerking met LEAPfactory. Het prefabhuis werd gecreëerd in een timmerwerkplaats. Vervolgens is het in september van dit jaar in vier delen met een helikopter naar de locatie in de bergen vervoerd.

Het huis is zo ontworpen dat het met een minimale impact op de omgeving kan worden ontmanteld. Het huis is op een niet-permanente fundering geplaatst, die het huis op de rotsen van de bergtop verankeren. De fundering is gecreëerd zonder gebruik te maken van cement en bestaat verder uit gecertificeerd recyclebaar materiaal.

Het huis bevat leef- en slaapruimte voor in totaal acht personen. De leefruimte bestaat uit een tafel met acht stoelen, een keuken en een opslagruimte voor bergklimuitrusting. Het huis is voorzien van een groot raam dat zowel licht, warmte als een prachtig panorama-uitzicht op de omgeving biedt.

Bron: Designboom


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.