'Verslechterde bereikbaarheid is belangrijkste reden om te stoppen'

Familiebedrijf uit Eindhoven sluit na zestig jaar alle vijf woonwinkels

Eindhovense meubelzaak Verouden Wonen & Slapen - met een vloeroppervlakte van 10.000 m2 - stopt na 60 jaar. Het sterk gestegen aantal woonwinkels in de regio, de opkomst van online webshops en lastigere bereikbaarheid midden in het centrum zijn de oorzaken van de aanstaande opheffing van Verouden Wonen & Slapen. "Maar de verslechterde bereikbaarheid van onze vijf woonwinkels is toch wel de belangrijkste overweging om er een punt achter te zetten", vertelt directeur Jurek Verouden (34), terwijl hij druk bezig is met het helpen van klanten. "Met wat voor gevoelens ik nu rondloop? Met vooral drukke gevoelens, want er moeten nog héél veel spullen verkocht worden."

Verouden Wonen & Slapen werd 60 jaar geleden in Eindhoven (Woensel) door opa Theo Verouden opgericht. Na zijn overlijden werd de zaak in 1978 voortgezet door vier zonen, waaronder de vader van Jurek, de inmiddels 64-jarige Martien Verouden. Een jaar of vijftien jaar geleden kwamen Jurek en zijn broer Bogus aan het roer. 

Hecht team
De opheffing is geen makkelijke keuze zegt de familie, waarvan dus inmiddels de derde generatie aan het roer staat. "In de 60 jaar van ons bestaan, hebben wij een resultaat bereikt waar we als zelfstandig familiebedrijf trots op mogen zijn. Dit hebben we overigens niet alleen gedaan, maar met een hecht team dat zich al tientallen jaren voor Verouden Wonen & Slapen heeft ingezet."  
Het bedrijf telt c.q. telde 20 personeelsleden die na de sluiting allemaal aan een nieuwe baan worden of zijn geholpen. "Er komt niemand op straat te staan. Zelf gaan we als familie verder in de vastgoed, waarin we nu ook al actief zijn. We bezitten een aantal panden met studentenkamers, studio's en appartementen. Ook de bedrijfspanden gaan in de verhuur", licht Jurek toe.

Gerenommeerde merken
De showroom van Verouden Wonen & Slapen werd twee jaar geleden compleet werd vernieuwd. Deze staat vol meubels van gerenommeerde merken. Zo heeft het bedrijf de afgelopen jaren Profijt Meubel en House Of Dutchz aan het assortiment toegevoegd. Al veel langer biedt de interieurzaak meubels aan van grote namen als: Feelings, Dutch Bone, By Boo, Eleonora, Zuiver en Bodilson. Verouden Wonen & Slapen is de enige in de regio die complete collecties heeft van deze merken. Verder bevat het aanbod slaapkamermeubelen en een royale verzameling slaapkamerartikelen van bekende merken als Auping, Velda en Eastborn. Naast bedden en nachtkastjes is er ook een grote keuze aan matrassen en bedtextiel.

Het aanbod van Verouden Wonen & Slapen is bedoeld voor een breed publiek en bevat allerlei verschillende stijlen. De collectie reikt van retro en klassiek tot aan modern en lifestyle. Ook is het assortiment geschikt voor diverse prijsniveaus.

Opheffingsuitverkoop
De komende maanden worden honderden nieuwe meubels tegen scherpe prijzen aangeboden tijdens de opheffingsuitverkoop van Verouden Wonen & Slapen: van relaxfauteuils tot en met kasten en van eetkamerstoelen tot en met salontafels. Ook biedt de opheffingsuitverkoop allerlei aanbiedingen op het gebied van woonaccessoires en slaapkamerartikelen.

Meer informatie:
Verouden Wonen
Visserstraat 12
5612 BT Eindhoven
Tel: 040-2434571
info@veroudenwonen.nl
www.veroudenwonen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.