Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"In elk lampenontwerp keert het fenomeen ruimte terug"

Industrieel ontwerper komt met designlabel Harry

Ontwerper Harry Goorsenberg komt met een nieuw designlabel: Harry. Samen met zijn enthousiaste team introduceert hij de lampen Orb, Nebula en Tubular. Al zijn hele arbeidzame leven is Harry bezig met ontwerpen. Als industrieel ontwerper creëerde en realiseerde hij veel producten voor zijn bedrijf en zakenrelaties. Nadat hij zijn bedrijf heeft overgedragen aan zijn beide zonen heeft hij zich op zijn passie gestort: het ontwerpen en ontwikkelen van lampen. 

"Van jongs af aan ben ik, mede door toedoen van mijn broer, gefascineerd door de ruimte en het universum. In elk design van mijn lampen keert het fenomeen ruimte terug", vertelt Harry. Hij verbindt de verschillende begrippen ruimte met elkaar: ruimte in de zin van het oneindige heelal, waar hij zo door geboeid is en ruimte als in leef- en werkomgeving. 

De Orb verraadt het karakter van degene die hem uitgekozen heeft en staat garant voor een gesprek over design.

Orb
Met de lamp Orb wordt iets toegevoegd aan iedere ruimte. De roestvrijstalen baleinen vormen samen de bolvorm, in een open structuur. De door Harry in eigen beheer ontwikkelde ledtechnologie brengt het woord verlichting naar een hoger niveau. Harry spreekt liever over uitstraling. Met de Orb wordt een kunstzinnig ontworpen object in huis gehaald, waarbij vorm en functie elkaar tot in de kleinste details aanvullen.

De open constructie zorgt ervoor dat de Orb nooit massief zal ogen en een symbiose aangaat met de ruimte waarin zij gehangen wordt. Deze lamp is verkrijgbaar in verschillende diameters. Voor grotere ruimten kunnen er meerdere exemplaren bij elkaar gehangen worden, met verschillende diameters en kabellengten. Een eigen universum aan het plafond is daarmee snel gecreëerd.

De spiraalvorm werkt beeldbepalend. 

Nebula
Geïnspireerd door het melkwegstelsel ontwierp Harry de Nebula lamp. Kenmerkend voor dit bijzondere ontwerp is de intense dynamiek die van deze niet alledaagse verlichting uitgaat. De ledtubes vormen wervelende lussen van licht, waardoor er een interessant spanningsveld ontstaat tussen de lamp en de ruimte waarin deze hangt. Om een maximale beleving te ervaren, koos Harry ervoor om de Nebula niet horizontaal, maar schuin toe te passen. Het driedimensionale effect dat daardoor ontstaat, maakt dat de lamp bij het veranderen van kijkhoek elke keer een ander beeld oplevert. De kracht van het technische ontwerp zit in de vooruitstrevende manier van verlichten. De in eigen beheer ontwikkelde en gepatenteerde ledtubes zijn uniek qua design en werking. Ze vormen de ruggengraat van het design en spreken een eigen taal. Tubular
De Tubular lamp is speciaal geschikt voor hoge ruimten en heeft deze ook echt nodig om volledig tot uitdrukking te komen. Daarmee is deze lichtbron bijzonder geschikt voor toepassing in trappenhuizen, atria of vides. De verticale oriëntatie van de Tubular staat symbool voor het begrip afstand, tot uitdrukking gebracht in rechte lijnen die samen een koker vormen. Het ontwerp doet denken aan de trappen van een raket, uit de glorietijd van de ruimtevaart. Dankzij de unieke ledtubes straalt de Tubular rondom een evenwichtig licht uit, die door de hoogte van de lamp plaatsen bereikt in de ruimte, die anders in duisternis gehuld zouden blijven.

.

Het ontwerp van de Tubular oogt strak, zakelijk en robuust. Tegelijkertijd zorgt de openheid van de technische constructie ervoor dat er geen blokkades ontstaan binnen het gezichtsveld. De Tubular is krachtig en toch slank, met een geheel eigen manier van distributie van licht. De door Harry gepatenteerde leddtubes spelen een bijzonder rol bij deze lamp: zij hebben dezelfde vorm en oriëntatie als de gehele lamp zelf.

Meer informatie:
Harry Lighting
info@harrylighting.com
www.harrylighting.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven