Gemaakt van hout dat duizenden jaren onder modder en water lag

Vrijstaande, afgesloten wastafel voor in badkamer wint German Design Award 2019

Het badkamermeubel DeKauri is onderscheiden met de Winner Award in de categorie Badkamer en Wellness op de German Design Awards 2019. Cosentino, bekend van de productie en distributie van architecturale en designoppervlakken, ontwierp het meubel, dat door de Italiaanse meubelfabrikant Riva 1920 vervaardigd werd, in samenwerking met de beroemde architect en ontwerper Daniel Germani.

  

DeKauri, een vrijstaande, afgesloten wastafel voor badkamers, vervaardigd uit 50.000 jaar Kauri-hout, exclusief van Riva 1920, vindt zijn inspiratie in het traditionele Italiaanse dressoir en schenkt schoonheid en functionaliteit aan de badruimte. "Als het gaat om de keuken zijn er ingenieuze, innovatieve ontwerpoplossingen om alles te verbergen en op te bergen", zegt Germani. "Maar dat is niet altijd het geval in de badkamer. Ik realiseerde me dat de opbergruimte in de badkamer in essentie hetzelfde is gebleven. Dat leidde tot het concept voor een vrijstaand meubel met een wasbak en de mogelijkheid om spullen op te bergen én te verbergen door de kastdeuren te sluiten.

Met een wastafel gemaakt van Dekton door Cosentino en Kauri hout, is Germani's gebruik van materialen een eerbetoon aan de veerkracht van moeder natuur. "De technologie achter Dekton vangt de schoonheid van natuursteen met duurzaamheid en het Kaurihout - opgegraven uit Nieuw-Zeeland, waar het al duizenden jaren onder modder en water is begraven - geeft een echt exotisch gevoel aan het stuk. DeKauri is een hedendaags erfstuk", zegt Germani. Een kraan van Fantini Rubinetti en verlichting van Juniper Design maken de look af. Als alternatief kan DeKauri ook worden opgebouwd uit Walnut, Wenge en Cedar.

Door zijn technische eigenschappen biedt Dekton van Cosentino hoge bescherming tegen stoten, krassen en vlekken, heeft een zeer lage wateropname, is UV-bestendig en kan tegen extreem hoge temperaturen. Deze unieke eigenschappen zorgen ervoor dat Dekton kan worden gebruikt in meerdere binnen- en buitentoepassingen.

Riva 1920 besteedt veel aandacht aan het selecteren van materialen voor gebruik in hun meubelcollectie, gekenmerkt door betrouwbaarheid. De kwaliteit van de grondstoffen ligt aan de basis van het productieproces.

De German Design Award is een internationale prijs die wordt toegekend door de Duitse Raad voor Vormgeving. Het doel is unieke designtrends te ontdekken, te presenteren en te onderscheiden. Ieder jaar worden hoogkwalitatieve inzendingen op het gebied van product- en communicatieontwerp onderscheiden. Sinds de lancering in 2012 is de Duitse Design Awards flink gegroeid: destijds werden er 1500 inzendingen gepresenteerd aan de jury – dit jaar waren het er meer dan 5400.

Meer informatie:
Cosentino
www.cosentino.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.