Sander van der Linden van Furniture Logistics Waalwijk BV:

"Als de markt tot rust komt, dan worden we daar niet geheel ongelukkig van"

De laatste weken verschijnen er steeds meer berichten dat het allemaal wat minder gaat. Vooral ook in de meubelbranche, die de eerste omzetdaling in vier jaar tijd kende.
In de transportsector gaat het zeker niet slecht, maar het positieve sentiment neemt ook daar wel wat gas terug. Ook zijn de marges in het wegtransport zorgwekkend dun, zo meldt ABN AMRO in haar Stand van Transport. Algemeen directeur Sander van der Linden (43) van Furniture Logistics Waalwijk (FLOW), die dagelijks zo'n 18 vrachtauto's op de weg heeft voor de distributie van meubels, merkt het in algemene zin. "Dat wil zeggen dat ook ik geluiden hoor dat er wat aan het veranderen is."

Dit voorjaar nam FLOW een nieuw bedrijfspand in gebruik.

 "Als ik naar onze meubelsector kijk, dan is mijn ervaring dat er momenteel bij de ene klant weer wat minder volume doorheen gaat en is er met de ander niets aan de hand. Of dat dit nu een trend is in de markt, daar kan ik geen concrete uitspraken over doen", aldus Van der Linden, die al 27 jaar in het familiebedrijf (hij is de derde generatie) werkzaam is. 
FLOW verzorgt de volledige logistieke verwerking en distributie van meubels. Het bedrijf, onderdeel van de Van der Linden Groep (waaronder ook Transportbedrijf J.van der Linden BV - sinds 1941, ROC Waalwijk BV en Van der Linden Express vallen), heeft zich sinds 2013 gespecialiseerd in alle stappen die nodig zijn voor de verwerking en distributie van meubels in de B2B-sector. FLOW is naast de distributie van meubelen binnen de Benelux en Duitsland ervaren in de import van meubels in zeecontainers vanuit de hele wereld. In een magazijn in Waalwijk verzorgt het ook nog de controle, inslag en opslag van de meubels.

Belemmering
In het rapport Stand van Zaken wordt verder gemeld dat er een tekort aan arbeidskrachten is. Dit is toegenomen naar 34,8 procent en  vormt mogelijk een belangrijke belemmering voor groei. Van der Linden: "Eerlijk gezegd is er bij ons geen sprake van een structureel tekort. Als je correct met je mensen omgaat en het materiaal er goed bij staat, dan zijn er best mensen die op zoek zijn naar jou als organisatie."

Een van de distributieauto's van FLOW.

Ook staan bij veel transportbedrijven de winstmarges onder druk. "Wij zijn op dat gebied redelijk positief gestemd. Ook al zal het iets afnemen, dan worden we daar niet geheel ongelukkig van. In de afgelopen jaren is er veel van ons en met name van onze medewerkers gevraagd. Als de markt meer tot rust komt, dan denk ik dat het niet slechter hoeft te zijn. Feit is dat de hedendaagse economie niet tot in lengte van dagen zal blijven doorlopen", weet ook Van der Linden.

Meer informatie
Furniture Logistics Waalwijk (FLOW) 
Mechie Trommelenweg 10
5145 ND Waalwijk
+31 416 74 72 50
info@furniturelogistics.nl
www.furniturelogistics.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven