“Elk product is het resultaat van verfijnde aandacht voor detail”

Nieuw designlabel Tuoi wil meubelen voor ouderen sexy maken

Tuoi is Vietnamees dat voor ouderdom staat. Al kan het ook net zo goed wijsheid betekenen. Hoe het ook zij, de naam is verbonden aan een betrekkelijk nieuw designlabel dat sinds dit voorjaar aan de weg timmert. De bedenkers zijn de Belgische designers Alain Berteau en Axel Enthoven, die samen met zakenman Christian Salez aan de weg timmeren. Gedrieën hebben ze één doel: meubelen voor ouderen vooral sexy maken. Deze worden geproduceerd bij Recor in Hasselt.

Axel Enthoven met zijn compagnon Alain Berteau.

Op de Biënnale Interieur in Kortrijk konden bezoekers kennis maken met Tuoi. Diana Goderich liet geïnteresseerden zien dat het label zich gespecialiseerd heeft in het creëren van levensstijlen voor ouderen die langer thuis willen blijven wonen. Producten met leuke snufjes vooral, gecreëerd met een grondig doordachte comfort en stijl, verwijzend naar de behoefte van de 'silver age' en de aantrekkingskracht tussen generaties.

De ligstoel Pause is het eerste product dat op de markt kwam. Met verwarming!

Volgens Tuoi is ouderdom een positieve kracht van gekoesterde wijsheid en perspectief die beschermd, geliefd en gerespecteerd moet worden. “Zoals de Vietnamese en vele andere culturen vinden dat leeftijd gevierd en gewaardeerd moet worden. Tuoi gelooft dat mooie en elegante producten deze groep mensen kan helpen zonder compromissen te doen in comfort, veiligheid en functionaliteit.

Hold is een modulaire opbergsysteem met geïntegreerde ondersteuning.

Christian Salez, een ondernemer met ruime ervaring in luxe producten, stelde zich een merk voor dat de ‘’rijpe’’ markt zou bedienen. Axel Enthoven, een internationaal bekende designer met meer dan 45 jaar ervaring, wilde betere, alternatieven creëren voor de zogenoemde ‘silver age-generatie’, zijn generatie. Ontwerper Alain Berteau excelleert in het creëren van daadwerkelijk functionele producten. In samenwerking met commercieel manager Tanguy de Briey, was een merk geboren.

Hilow, een badkamerkast met werkbladen op verschillende hoogten.

Het Tuoi team heeft een lijn van producten gecreëerd die de huidige stereotypes tart en ultiem comfort levert in tijdloze elegantie. De eerste Tuoi producten zijn de ligstoel Pause en de daarbij behorende 2.5-zits sofa. Verder kwam Tuoi met een modulaire opbergsysteem met geïntegreerde ondersteuning (Hold), een geluidsabsorberende hoofdbord (Mute) en de Hillow, een badkamerkast met multilevel werkbladen. De lijn is wel overdacht ontworpen, gericht op de behoefte en wensen van de consument  in het dagelijks leven.

Mute is een bed met een geluidsabsorberende hoofdbord. Je hoort je partner daardoor (bijna) niet snurken.

“Elk product van Tuoi is het resultaat van verfijnde aandacht voor detail. Uitgerust met vele functionaliteiten die naadloos integreren in de esthetische en samenhangende vormen die de Tuoi producten daadwerkelijk uniek maken.
Bij Tuoi draait het om het genieten van elk moment van comfort, stijl en veiligheid. Het design is tijdloos. De collectie is in designwinkels te koop, maar ook in musea en via het web.

Meer informatie:
Tuoi
www.tuoi.eu
welcome@tuoi.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.