Vloerlamp combineert strak stalen frame met een architectonische kap van ruig tuigleer

Het Lichtlab heeft donderdag een nieuwe vloerlamp geïntroduceerd: de TUIG. Voor het ontwerp tekende Alex Groot Jebbink. "Het combineert een strak stalen frame met een architectonische kap van ruig tuigleer. Een lamp met een eigen persoonlijkheid", laat Erwin Greive van Het Lichtlab weten.
"De gesloten kap dwingt het licht om zich te bundelen en wordt zo hoofdzakelijk naar boven en beneden afgegeven."

Ontwerper Alex Groot Jebbink vertelt in zijn werken graag het verhaal van de gebruiker. "Vormen, materialen, licht, ruimte, techniek en kleuren zijn de hoofdstukken van dat verhaal. Door het gebruik van eerlijke materialen met een eigen karakter en heldere, rustige vormen kom ik tot een duurzaam totaalontwerp", is op zijn site te lezen.
"Ik creëer een ruimte waar de verschillende functies die belangrijk zijn voor de gebruiker een plek krijgen. Ook als die functies in de toekomst veranderen. Uiteindelijk is het voor mij de kunst om die complexiteit op een eenvoudige wijze te presenteren", aldus Alex, die na zijn opleiding werktuigbouwkunde in 2003 afstudeerde als interieurarchitect en meubelontwerper (BA). In 2012 studeerde hij af als interieurarchitect (MIA) aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Meer informatie over de lamp:
Het Lichtlab
Papland 13-G
4206CK Gorinchem
The Netherlands
www.hetlichtlab.com 
info@hetlichtlab.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.