Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Warm Nordic bewaart erfenis internationaal bekende ontwerpers

‘Is het ontwerp uit de jaren ‘50 vandaag gemaakt of is het vandaag gemaakt in de jaren ‘50?’

Hans Olsen's unieke fauteuil Fried Egg is een hit geweest bij designliefhebbers over de hele wereld. Er wordt nu een ​​bijzonder zachte versie van deze iconische designstoel in schapenvacht  geïntroduceerd; het toonbeeld van Noorse spirit en gezellige tijden voor de open haard. De stoel is als een warme, aanhankelijke omhelzing en wordt geleverd in drie versies. Deze zijn alle bekleed met zacht, gekrulde schapenvacht.

De fauteuil Fried Egg is ontworpen door de veelgeprezen Deense architect Hans Olsen in de jaren vijftig. De persoonlijkheid en grillen die kenmerkend zijn voor deze unieke designstoel worden benadrukt in deze comfortabele schapenvachtversie. Deze stoel kreeg de naam Fried Egg, omdat het er van bovenaf uitziet als een gebakken ei. 

De natuurlijk krullende schapenvachtstoffering is verkrijgbaar in drie versies, elk met zijn eigen charme. Er is een grijze versie met een donkere, ingetogen expressie.
De lichte versie kenmerkt zich door lichtheid en elegantie en een iets sterker fleece. Ten slotte is er een opvallende, gefacetteerde versie met handgestikte schapenvacht, waarin schapenvachtresten in verschillende kleuren zijn gecombineerd, waardoor elke stoel een uniek meubel is. Ter ere van de liefde voor teak uit de jaren vijftig is Fried Egg ook verkrijgbaar in dit hout.

Hans Olsen (1919-1992) maakte zijn eigen speciale stempel op het Deense modernisme van het jaar 1950 met zijn karaktervolle meubels. Tegenwoordig zijn verschillende van zijn designklassiekers verzamelpictogrammen en worden ze voor hoge prijzen op internationale veilingen verkocht.

De opmerkelijke ontwerpen van Hans Olsen uit de jaren '50 zijn levendige voorbeelden van de diversiteit van het Deense modernisme. Deze Deense architect en industrieel ontwerper kreeg de klassieke deugden van de Academie voor Schone Kunsten en de grote meester, Kaare Klint, maar koos voor een meer speelse en experimentele benadering van meubeldesign. Hans Olsen daagde hedendaagse productiemethoden uit en veel van zijn inspiratie kwam van de kansen die het vormen van hout bood.
Een weigering om compromissen te sluiten op het gebied van comfort, functionaliteit en esthetiek is het handelsmerk van Hans Olsen, en zijn iconische ontwerp trekt tegenwoordig net zoveel aandacht als toen.

Na overleg met de familie van Hans Olsen, zal Warm Nordic het designerfgoed van deze grote architect handhaven en regelmatig meer House of Hans Olsen-compromisloze ontwerpen lanceren.

De stoel wordt geleverd in drie versies: Moonlight wit, Scandinavisch grijs of Patchwork. Het frame is verkrijgbaar in teakhout of gerookt eiken.

Warm Nordic is een Deens designmerk. Geworteld in de indrukwekkende Scandinavische designgeschiedenis van de jaren 1950 en 1960, overbrugt het merk de kloof tussen verleden en heden, en tussen traditie en innovatie. 'Je kunt niet altijd zeggen of een ontwerp uit de jaren vijftig van de vorige eeuw vandaag is gemaakt, of dat een ontwerp van vandaag is gemaakt in de jaren vijftig. Dat is altijd het geval met een tijdloos ontwerp dat nooit zijn esthetische waarde verliest.' Originele designklassiekers uit de jaren '50 en '60 komen tot leven in een geïntegreerd universum, dat ook nieuwe ontwerpen bevat die het warme Scandinavische esthetische en traditionele Scandinavische vakmanschap omarmen.

Warm Nordic is het geesteskind van Frantz Longhi en bewaart de designerfenis van internationaal bekende designiconen zoals Hans Olsen, Knud Færch, Svend Aage Holm-Sørensen en Arne Hovmand-Olsen. Andere ontwerpers, waaronder Jacob Hermann en Gunnar Cyrén, hebben ook een speciale plaats in Warm Nordic. Hedendaagse ontwerpers zijn Studio Føy, Isabel Ahm, Hee Welling & Ludvik en Rikke Frost.

Mr. Distinguished is een internationaal bureau voor premium designmerken. Het bureau vertegenwoordigd enkele van de meest opwindende designlabels, waaronder Warm Nordic. ''Als business developers zijn we goed verbonden met onze merken en beheren we alle aspecten van hun verkoop- en marketingstrategie.''

Meer informatie:
Mr. Distinguished
+31 (0) 6 388 231 23 
info@misterdistinguished.com
www.misterdistinguished.com

Warm Nordic
www.warmnordic.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven