Vooral bouwmaterialenhandel zetten meer om in derde kwartaal

Omzet groothandel 4,9% hoger dan jaar eerder

In het derde kwartaal van 2018 was de omzet in de groothandel 4,9 procent hoger dan een jaar eerder. Vooral de handel in bouwmaterialen zetten meer om. Het aantal ondernemers in de groothandel dat aangeeft last te hebben van personeelstekort liep op naar bijna 18 procent. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe kwartaalcijfers.

In het derde kwartaal van 2018 werd 5,3 procent meer geïnvesteerd in woningen dan een jaar eerder. De groothandel in bouwmaterialen zette 6,4 procent meer om dan in het derde kwartaal van 2017. Ook de groothandel in verwarmingsapparatuur zette meer om (+6,7 procent).

Hoewel de handelshuizen onverminderd op zoek zijn naar nieuw personeel, verwachten minder ondernemers personeel aan te nemen. Per saldo verwacht 12 procent dat de personeelssterkte in de komende drie maanden toeneemt. Het aantal ondernemers dat aangeeft last te hebben van personeelstekort liep op naar bijna 18 procent.
Over de verwachte omzet in het vierde kwartaal van 2018 is de branche optimistisch. Per saldo verwacht bijna 30 procent van de groothandelaren meer om te zetten.
Ook over de investeringen zijn de ondernemers positief, zowel voor het vierde kwartaal van 2018 als voor het komende jaar. In 2019 verwacht per saldo 8 procent van de groothandelaren meer te zullen investeren dan in 2018.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.