Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Finalist Best of Year Award:

Frame dat planten gelukkiger maakt

Het Zweedse merk Glimakra heeft een subtiel GreenFrame ontworpen, dat is uitgeroepen tot Best of Year Award. Het ontwerp is een vloerscherm en scheidingswand met subtiel ge├»ntegreerde verlichting dat planten en groen een prominente rol kan geven in interieurs, juist waar daglicht niet aanwezig en mogelijk is. Het design is een ontwerp van Kauppi & Kauppi. 

GreenFrame is vervaardigd van 100% recyclebaar materiaal, volledig in massief essenhout door geavanceerd CNC-frezen. Het armatuur, de stroomkabels en adapter zijn allemaal elegant verborgen in het frame zelf en het meubilair wordt geleverd in een platte verpakking, klaar om te monteren. Plantenschotels en poten worden onder het frame geschroefd, en een lang snoer met een voetschakelaar zorgt ervoor dat het licht gemakkelijk kunt in- en uitschakelen.


Het ontwerp draagt bij tot een beter binnenklimaat, gelukkigere planten en mooiere werkplekken. Een slank en elegant mengsel van een scheidingswand, groen meubilair, lichtarmatuur en een driedimensionaal kunstkader. Het design is opmerkelijk flexibel: het is eenvoudig te monteren, te verplaatsen en weer in elkaar te zetten wanneer de behoeften zouden veranderen. Het ontwerp werd ge├»ntroduceerd tijdens de Stockholm Furniture & Light Fair in 2018. 

Best of Year Awards is een van de ontwerpprijzenprogramma's van de designindustrie, ter ere van het belangrijkste werk van het jaar. Jaarlijks georganiseerd door Interior Design Magazine - een toonaangevend bedrijf op het gebied van designpublicaties, websites en evenementen in New York. De prijsuitreiking van de Awards 2018 vond afgelopen november plaats in New York. 

Glimakra is een Zweeds bedrijf, opgericht in 1948, dat akoestische ontwerpen zelf ontwikkelt en produceert in Zweden. 
 
Meer informatie:
Glimakra
+46 44 454 10 
[email protected]  
www.glimakra.com