Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Franchiseformule opent showroom voor consumenten in B2B-interieurcentrum

Directeur Angela van Dongen van Decorette: "Je moet daar zijn waar de klant is"

De franchiseformule Decorette, onderdeel van retailservice-organisatie Euretco, heeft in De Woonindustrie een showroom geopend. In het Nieuwegeinse inspiratiecentrum toont de inmiddels 47 jarige landelijke keten, één van de oudste franchiseformules van Nederland met inmiddels 47 vestigingen, aan dat de conservatieve en behouden woon- en interieurbranche toe is aan verandering.
"Je moet daar zijn waar de consument is", zegt directeur Angela van Dongen van het succesvolle bedrijf, dat het (bijna) afgelopen jaar af gaat sluiten met een omzetstijging van liefst 7% én in het eerste kwartaal van 2019 in Duitsland ook nog eens de allereerste Decorette-vestiging gaat openen.

Voor vele ondernemers vreemd dat Decorette juist in De Woonindustrie een showroom heeft geopend, omdat het bedrijf in tegenstelling tot vrijwel alle andere exposanten niet B2B, maar consumentgericht is. Volgens Van Dongen is het de normaalste zaak van de wereld: "In je winkel wachten totdat de klant komt, die tijd is geweest. Consumenten winkelen op beurzen, doen online hun aankopen, laten zich adviseren in winkels enz. Door in De Woonindustrie een showroom te openen, spelen we juist in op de veranderende behoeften van de klant. Het is voor ons ook een mooie opstap om op dit gebied nieuwe inspiratie-ervaringen op te doen. En als ondernemers onderling versterken we elkaar in het Nieuwegeinse inspiratiecentrum, dat ook consument gerichter wil worden.

Als Decorette nemen wij geen afwachtende houding aan; we willen daar zijn waar de klant is. We nemen nu al deel aan allerlei beurzen, zijn actief op social media, komen bij de mensen thuis, hebben een webshop en ga zo maar door", somt Angela op.

De officiële opening afgelopen maandag werd bijgewoond door 135 genodigden. De showroom is 200 m2 en telt tien verschillende woonstijlen.

Tevens vond in De Woonindustrie de jaarvergadering plaats waarop het verheugende nieuws konden worden gemeld dat Decorette dit jaar plust met ruim 7% en dat er in Duitsland de eerste winkel geopend wordt. "We hebben een bijzonder goed jaar gedraaid. Niet alleen vanwege die mooie plus, maar ook bijvoorbeeld omdat we er vier nieuwe winkels bij hebben gekregen", besluit een enthousiaste en gedreven Angela van Dongen.

Euretco, gevestigd in Hoevelaken, is de grootste retail-serviceorganisatie van Nederland. Het bedrijf werkt samen met zo’n 1700 zelfstandig ondernemers - waaronder circa 850 franchisenemers - in mode, wonen, sport, media en doe-het-zelf.

Meer informatie:
Hoofdkantoor Decorette
Koninginneweg 1 
3871 JZ Hoevelaken 
www.decorette.nl
info@decorette.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven