'Toont in uiterlijk een sterke gelijkenis met zadelleer'

Eindhovenaar ontwikkelt duurzaam linoleer

Ontwerper Don Yaw Kwaning, onlangs cum laude afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, heeft vanuit het linoleumrecept een materiaal ontwikkeld (linoleer) dat in uiterlijk sterke gelijkenis toont met zadelleer. Het verschil is dat dit linoleer 100% plantaardig is. Door twee lagen ongekleurd linoleum van Forbo Flooring met daartussen een dun net-achtige structuur op elkaar te persen maakte hij een soort gewapend linoleum.

Don Yaw Kwaning en zijn linoleumleer.

Een sterk en zelfdragend materiaal dat na verdere ontwikkeling misschien wel een interessant alternatief zou kunnen zijn voor het veelal milieuonvriendelijke leer welke in de meubelindustrie wordt toegepast. 

Linoleer gemaakt van CO2-neutraa marmoleum.

Dit jaar zijn er twee studenten van de Design Academy Eindhoven door Forbo ondersteund in hun onderzoek naar nieuwe toepassingsmogelijkheden van het duurzame CO2-neutrale linoleum van Forbo Flooring. Naast Don heeft ook de Kita Keus een overtuigend mooi project gepresenteerd, gebaseerd op het Forbo linoleum archief en de bijna 100 jaar oude printblokken.

Meer informatie:
Forbo Flooring
www.forbo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.